Te megmosod a húst elkészítés előtt? Itt a válasz, hogy szükséges-e
Meg kell mosni a húst elkészítés előtt vagy sem? Ideje egyszer és mindenkorra eldönteni a kérdést.
Mosni vagy nem mosni?
Örök dilemma, hiszen ahány ház, annyi szokás. Meglepően sok recept indít azzal, hogy megmossuk a húst, plusz kinek ne lenne ismerős a késztetés, hogy folyóvíz alá nyomja a csirkemellet, miután a védőfóliás csomagolásból kivéve csúszós a felülete? Julia Child és más köztiszteletben álló szakácsok is támogatták a hús - főleg a baromfi - mosását. Ám bár a francia konyha királynőjének sok mindenben igaza lehetett (például az olaj és a vaj összekeverésében a pároláshoz vagy a víz kicsavarásában a főtt spenótból), a tudomány azt mutatja, hogy bizonyos bevált gyakorlatok Julia kora óta fejlődtek. Szóval nem. Sajnos nem lenne szabad megmosni a húsokat elkészítés előtt. A csomagolt nyers hús mosása nem hatékony módja a baktériumok csökkentésének, sőt, akár még ételmérgezéshez is vezethet. Hogyan? Részeltek a galériában!
Túl sós lett a főztöd? Sebaj, nincs még veszve minden! Szerencsére több olyan módszer is a segítségedre lehet, amivel pikk-pakk orvosolhatod ezt a gyakori konyhai balesetet.