Lifestyle

Sosem gondolnád: ha így használod a parfümöd, tovább tart majd az illata – Az olcsóbb verzióknál is működik ez a trükk

A parfümszakértő szerint létezik egy bizonyos „balzsam”, amiből ha egy keveset magunkra kenünk, és arra fújjuk kedvenc parfümünket, akkor egész álló nap megmarad majd az illata testünkön.

Íme a szakértő tanácsai és a legnépszerűbb filléres praktikája

Minden nő tudja, hogy rendkívül nehéz olyan parfümöt találni, mely annyira tartós, hogy akár egész nap magunkon érezhetjük a finom aromáját. A legtöbb illatszer ugyanis a nap folyamán egész egyszerűen eltűnik, mondhatni elpárolog testünkről, na persze léteznek drágább, minőségibb verziók, melyek átmennek a teszten, ám azok egy vagyonba kerülnek. Egy parfümszakértő szerint azonban ha odafigyelünk néhány dologra, akkor még az olcsóbb parfümöket is szuper tartóssá tehetjük: Natalie Ortiz TikTok-csatornáján megosztott továbbá egy pofonegyszerű, filléres trükköt is, amivel gyakorlatilag levakarhatatlanná tehetjük kedvenc illatunkat. Galériánkban olvashatod, miről is van szó pontosan!

A szakértő szerint egyes illatok gyorsabban „kopnak”: ez köszönhető az illatformulának, valamint a test kémiájának is. Természetesen a tiszta parfümök és tömény kölnik tartósabbak, mint az Eau De Toilette jelzéssel ellátott illatszerek, ám ezeknek az áruk is magasabb. Natalie továbbá azt is elárulta, hogy a könnyedebb, lazább alapjegyű parfümök szintén nem minősülnek túl tartós választásnak, hiszen illékonyabbak: ide sorolhatók a citrusos és virágos illatok. Éppen ezért Natalie szerint aki hosszabb ideig tartó illatra vágyik, az váltson vaníliára, pézsmára vagy szantálfára, esetleg próbálja ki kedvenc, titkos trükkjét.
Kattints a további képekért!

Noha az ecet kiváló tisztítószer, vannak felületek, ahol érdemes inkább mellőzni, mert használatával komoly károkat okozhatunk.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Utazás
Ötszázhetven éve, 1453. május 29-én foglalta el II. (Hódító) Mehmed török szultán Konstantinápolyt, az egykor oly hatalmas Kelet-Római Birodalom fővárosát, amelyet Isztambul néven saját fővárosának...
Lifestyle
A Szűz már ismeri azt a személyt, akiből élete nagy szerelme lesz. Íme, a június előrejelzésünk!
Utazás
Egy, eredetileg a vulkánkitörések és földrengések pontos érzékelése céljából megalkotott kutatóballon detektálta a hangokat a sztratoszférában. Egyelőre még a szakemberek is tanácstalanok.