Nagyobb baj is lehet belőle, mint gondolnád: 5 dolog, amit soha ne tisztíts meg ecettel

Noha az ecet kiváló tisztítószer, vannak felületek, ahol érdemes inkább mellőzni, mert használatával komoly károkat okozhatunk.

Tiltólista

Az ecet az egyik legsokoldalúbb tisztítószer: nemcsak a vízkövet távolítja el hatékonyan a konyhában, fürdőszobában, de ha bevetjük, ragyogó, tiszta felületeket kapunk a lakás bármely pontján, sőt akár már öblítő helyettesítésére is alkalmas – az pedig csak hab a tortán, hogy még káros vegyszereket sem tartalmaz. Ez szó, mint száz, érdemes otthon ecettel takarítani, azonban azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy vannak olyan háztartási tárgyak, amikre jobb, ha sosem kerül belőle. Galériánkban eláruljuk, mely esetekben tanácsos kerülni az ecetet:

Bár az ecet valóban alaposan megtisztítja a konyhai munkalapokat a szennyeződésektől, a gránitot és a márványt jobb, ha nem ezzel tisztítjuk, ugyanis akár a munkalap fényes felületét is tönkreteheti, illetve csúnya elszíneződéseket is hagyhat rajta.
Kattints a további képekért!

A fürdőszoba kitakarítása nem tartozik a legkellemesebb háztartási munkák közé, ám egy pofonegyszerű trükk a segítségedre lehet a vízkő eltávolításában.

Leadfotó: 123rf
Forrás: Kiskegyed

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Lifestyle
Ha téged is gyötör az álmatlanság, vesd be az alábbi trükköket.
Lifestyle
A Halak családi gondjai megoldódhatna vagy rosszabbra fordulhatnak. Napi horoszkóp.
Sztárok
Lucy Hale neve hallatán sokaknak azonnal a szépség, a tehetség és a stílus jut eszébe. Az amerikai színésznő és énekesnő, akit a legtöbben a Hazug Csajok Társasága című sorozat Aria Montgomery...