Többé nem okoz bosszúságot az összeragadt tarhonya: ha szimplán csak ennyit teszel, tökéletesen pergős lesz mindenki kedvenc körete
A tarhonya a magyarok egyik legkedveltebb körete, ami jól passzol húsos és zöldséges ragukhoz, de akár levesbetétként is megállja a helyét. Előfordul azonban, hogy valami oknál fogva mindig összeragad a végén, ezzel nem kevés bosszúságot okozva; cikkünkben most eláruljuk, milyen trükkel segíthetünk ezen a problémán!
Pofonegyszerű praktika
Kevesen tudják, de a tarhonya eredetileg Perzsiából származik; neve is a perzsa eredetű oszmán-török "tarchana" szóból ered, ami búzalisztből aludttej hozzáadásával készült tésztát jelent. Magyarországon általánosan az Alföldön terjedt el, mint az egyik leggyakoribb száraztészta, majd hamarosan meghódította az egész országot, s napjainkban is az egyik legelterjedtebb és legnépszerűbb köretnek számít. Legyen szó csirkéről, marháról vagy disznóról, sokoldalúsága miatt megannyi magyaros, húsos finomsággal vegyíthető, ennek köszönhetően pedig egyszerűen megunhatatlan – egyetlen gond van vele csupán, méghozzá az, hogy a végeredmény sokszor összetapad. No, de létezik ez ellen valami hatékony, bevált módszer? Galériánkban eláruljuk!
A rizsfőzés az egyik legegyszerűbb konyhai teendő, ráadásul szinte lehetetlen elrontani – ám ha az a célunk, hogy ez a közkedvelt köret igazán pergős és finom legyen, érdemes észben tartani pár dolgot elkészítés közben.