Lifestyle

Többé nem okoz bosszúságot az összeragadt tarhonya: ha szimplán csak ennyit teszel, tökéletesen pergős lesz mindenki kedvenc körete

A tarhonya a magyarok egyik legkedveltebb körete, ami jól passzol húsos és zöldséges ragukhoz, de akár levesbetétként is megállja a helyét. Előfordul azonban, hogy valami oknál fogva mindig összeragad a végén, ezzel nem kevés bosszúságot okozva; cikkünkben most eláruljuk, milyen trükkel segíthetünk ezen a problémán!

Pofonegyszerű praktika

Kevesen tudják, de a tarhonya eredetileg Perzsiából származik; neve is a perzsa eredetű oszmán-török "tarchana" szóból ered, ami búzalisztből aludttej hozzáadásával készült tésztát jelent. Magyarországon általánosan az Alföldön terjedt el, mint az egyik leggyakoribb száraztészta, majd hamarosan meghódította az egész országot, s napjainkban is az egyik legelterjedtebb és legnépszerűbb köretnek számít. Legyen szó csirkéről, marháról vagy disznóról, sokoldalúsága miatt megannyi magyaros, húsos finomsággal vegyíthető, ennek köszönhetően pedig egyszerűen megunhatatlan – egyetlen gond van vele csupán, méghozzá az, hogy a végeredmény sokszor összetapad. No, de létezik ez ellen valami hatékony, bevált módszer? Galériánkban eláruljuk!

Egyetlen magyar háztartásból sem hiányozhat a tarhonya, melynek elkészítése rendkívül könnyű és gyors, ráadásul a bonyolultabb receptekben, mindenféle szaftos fogás mellé is felhasználható.
Kattints a további képekért!

A rizsfőzés az egyik legegyszerűbb konyhai teendő, ráadásul szinte lehetetlen elrontani – ám ha az a célunk, hogy ez a közkedvelt köret igazán pergős és finom legyen, érdemes észben tartani pár dolgot elkészítés közben.

Leadfotó: Getty Images
Forrás: mindmegette.hu

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A vöröshagyma héjának jótékony hatásai, valamint felhasználási módjai kevésbé ismertek, ezért most összeszedtük, miért nem szabad soha egyből kihajítani.
Home&Design
Idén is megrendezik Magyarország legnagyobb konyhabútorokat, konyhagépeket, konyhai eszközöket és mindenekelőtt konyhai trendeket bemutató kiállítását.
Lifestyle
Az ételek élvezete nemcsak az ízekben rejlik, hanem azzal is jár, hogy kielégítsék az éhséget, ám vannak olyan élelmiszerek, melyek elfogyasztása után csak még éhesebbnek érezzük magunkat, és további...