Lifestyle

Ez a szobanövény még a mentális egészségeden is javít: építsd be az életteredbe, meg fogsz lepődni a hatásától!

Az egyik legesztétikusabb növény a szobafikusz, ami csodás ékessége lehet a beltéri környezetnek, de persze ezen kívül is sok kiváló jellemzője van; cikkünkben most ezeket mutatjuk be!

Mutatós és hasznos

A fikuszfélék az eperfafélék családjába tartoznak (pont úgy, mint a füge), itthon pedig a leggyakrabban három fajukkal találkozhatunk: a szobafikusszal (Ficus elastica), a kislevelű vagy csüngőágú fikusszal (Ficus benjamina), illetve a lantlevelű fikusszal (Ficus lyrata). Ez az egyébként nagy népszerűségnek örvendő növény rendkívül mutatós dísze lehet lakásoknak és irodáknak, noha eredetileg melegebb trópusi vidékekről származik. Kiváló alkalmazkodó képessége miatt szinte bármely belső térben könnyen gondozható, elegáns, nagyméretű levelei pedig különösen látványosak és stílusosak. Azonban nem csupán lakberendezési szempontok miatt érdemes beszerezni szobafikuszt, ugyanis számos szuper tulajdonsággal rendelkezik; részletek a galériában!

A szobafikusz híres légtisztító tulajdonságairól, mivel hatékonyan szűri az olyan hétköznapi szennyezőanyagokat, mint a formaldehid, benzol és triklór-etilén, melyek gyakran jelen vannak háztartási cikkekben, például szőnyegekben, bútorokban és tisztítószerekben.
Kattints a további képekért!

Az ideális növénygondozás nem csupán a rendszeresen öntözésen és a megfelelő mennyiségű napfényen múlik: arra is fokozottan ügyelned kell, pontosan hol tárolod a kedvenceidet.

Leadfotó: 123rf

Forrás: Kiskegyed

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Medici Katalint a 16. század egyik legmeghatározóbb és legbefolyásosabb női alakjának tartják, aki rajongott a parfümökért.
Lifestyle
Szajki-Vörös Adél az Anya jól van (?) konferencia egyik szervezője, akinek szívügye, hogy figyelmet fordítson a jelenkori nőtársadalom egyik legjelentősebb problémájára, az anyai kiégésre. Az...
Lifestyle
Az élmezőnyben nem volt változás, mivel még mindig egy romantikus vígjáték tarol a magyar Netflixen, de feltűnt egy rózsaszín unikornis is a semmiből, aki igazából póni.