Lifestyle

Fontos határidő jár le ma éjfélkor: hatalmas bírsággal sújthat a NAV, ha elmulasztod!

Vészesen közeleg a határidő: ma, azaz május 21-e éjfélig tudod kiegészíteni, valamint elfogadni a NAV által elkészített szja-bevallási tervezetet. Ha mindezt mégis elmulasztanád, komoly következményekkel kell számolnod.

Ha nem változtatsz rajta, automatikusan bevallássá válik

Ma, azaz kedden még a NAV összes központi ügyfélszolgálata 18 óráig, valamint a 1819-es számon ingyenesen hívható NAV Infóvonal 20 óráig, hosszított nyitvatartással várja azokat, akik a tervezettel, bevallással vagy az 1+1 százalékkal kapcsolatban segítséget kérnek – hívta fel rá a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Ha egyetértesz a tervezetben foglaltakkal, s azokon nem változtatsz – az egyéni vállalkozókat, az őstermelőket és az áfás magánszemélyeket kivéve –, május 21-ével automatikusan bevallássá válik a tervezeted.

Fontos tehát leszögezni: az őstermelők, az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyek és az egyéni vállalkozóknak készített bevallási tervezet csupán egy "ajánlat," vagyis a határidő lejárta után nem válik automatikusan bevallássá. Ezeket a tervezeteket kötelezően ki kell egészíteni a vállalkozói, az önálló tevékenység, illetve az őstermelői tevékenység jövedelmével, és az ahhoz kapcsolódó fizetési kötelezettségekkel.
Kattints a további képekért!

Közeleg a személyi jövedelemadó bevallás határideje, melynek kapcsán fontos bejelentést tett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Lifestyle
Sztárok
Emma Watson újra szerelmes, egy intelligens és igazán sármos fiatalember rabolta el a színésznő szívét.
Sztárok
Bár sokan úgy gondolják, hogy György már a kezdetektől tudta, hogy egy napon ő foglalja majd el a trónt apja után, ez egyáltalán nem így van: a herceg viszonylag későn szembesült a rá váró...
Sztárok
A legendás karakterszínész Mads Mikkelsen fia a megszólalásig hasonlít a híres édesapjára, bár Carl Jacobsen nem használja ki ennek az előnyeit, ugyanis nem lett belőle sem színész, sem pedig modell...