Lifestyle

Kőkemény igazságok a szerelemről, amiket jó, ha tudsz

Nem könnyű ezeket elolvasni...

1. Nincs szerelem önmagunk szeretete nélkül

Ha egy ember nem szereti önmagát, nem látja, hogy mi benne a szép, a jó, a tiszteletre méltó, akkor hogyan szerethetne bárki mást is? Soha ne felejtsd el, hogy igaz szerelem nem létezik önmagunk elfogadása nélkül. Maya Angelou író és színésznő is ezen a véleményen volt: "Nem bízom azokban az emberekben, akik nem szeretik magukat, és mégis azt mondják nekem, hogy 'szeretnek'. Van egy afrikai mondás, miszerint 'Légy óvatos, ha egy meztelen ember inget kínál.'"

2. Az egymásrautaltság nem szerelem

Van az a helyzet, amikor szükségünk van a másikra, amikor nem bírjuk egyedül, amikor kell egy támasz. Amikor látjuk, hogy ő is hasonló helyzettel küzd meg, mint mi, ezért egy bizonyos kapocs alakul ki közöttünk. És van a szerelem. Két külön szituációról, érzelemről beszélünk. A szerelmet soha nem szabad összetéveszteni az egymásrautaltsággal.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Magyarok Hollywoodban címmel indít tematikus válogatást február 11-től a Duna. Kertész Mihály, Korda Sándor, Tóth Endre, George Cukor, csak néhány név Hollywood legnagyobb filmes alkotói közül....
Egészség
Mindenképp érdemes sűrűbben fogyasztani ebből a gyümölcsből, hiszen nemcsak hihetetlenül finom, de annyira egészséges is, hogy a szervezeted hálás lesz érte, ha egészségét megtámogatod Dél-Kína nagy...
Utazás
Nem mindennapi felfedezést tett egy amatőr fémdetektoros Angliában. Egy arany medált talált, amely bővítheti a szakemberek 16. század eleji királyi udvarról alkotott ismeretét.