Soha ne tedd ezt az élelmiszert az air fryerbe: veszélyes lehet, és még a légkeveréses sütőt is tönkreteheted vele!

Az air fryernek számos előnye van, azzal azonban nem árt tisztában lennünk, hogy melyek azok az ételek, amiket nem ajánlott benne sütni vagy főzni – egy élelmiszerrel különösen nagy gondok lehetnek a szakértő szerint.
Igazi aduász, de megvannak a maga veszélyei
Mint ahogyan arról korábban már a Femcafe.hu is beszámolt, az olaj nélküli légkeveréses sütő manapság óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül: az air fryerrel elkészített ételek egészségesebbek, mivel zsiradék hozzáadása nélkül is süthetünk és főzhetünk benne, továbbá rengeteg időt is megspórolhatunk a segítségével, arról nem is beszélve, hogy a használata egyszerű és energiatakarékos. Igen ám, de míg a rántott húst, a mirelit krumplit vagy sajtot pillanatok alatt elkészíthetjük benne, és a végeredmény egy ízletes fogás lesz, addig vannak bizonyos élelmiszerek, melyeket jobb nem beletenni az air fryerbe, ugyanis nem tesznek jót a készüléknek, és az adott étel íze és állaga sem olyan lesz, mint amire számítottunk. A leveles zöldségeket, a panír nélküli sajtokat, a rizst vagy épp a tésztát sem ajánlott ebben a szerkezetben elkészíteni, de van még egy olyan finomság, ami a szakértő szerint nem való a légkeveréses sütőbe, mert számos veszélyt és egészségügyi kockázatot rejt magában. Galériánkban olvashatod a részleteket!
Téged is bosszant, hogy ősszel és télen napokba telik, míg megszáradnak a kiteregetett ruhák? Akkor van egy szuper trükkünk számodra.