Lifestyle

Soha ne tedd ezt az élelmiszert az air fryerbe: veszélyes lehet, és még a légkeveréses sütőt is tönkreteheted vele!

Az air fryernek számos előnye van, azzal azonban nem árt tisztában lennünk, hogy melyek azok az ételek, amiket nem ajánlott benne sütni vagy főzni – egy élelmiszerrel különösen nagy gondok lehetnek a szakértő szerint.

Igazi aduász, de megvannak a maga veszélyei

Mint ahogyan arról korábban már a Femcafe.hu is beszámolt, az olaj nélküli légkeveréses sütő manapság óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül: az air fryerrel elkészített ételek egészségesebbek, mivel zsiradék hozzáadása nélkül is süthetünk és főzhetünk benne, továbbá rengeteg időt is megspórolhatunk a segítségével, arról nem is beszélve, hogy a használata egyszerű és energiatakarékos. Igen ám, de míg a rántott húst, a mirelit krumplit vagy sajtot pillanatok alatt elkészíthetjük benne, és a végeredmény egy ízletes fogás lesz, addig vannak bizonyos élelmiszerek, melyeket jobb nem beletenni az air fryerbe, ugyanis nem tesznek jót a készüléknek, és az adott étel íze és állaga sem olyan lesz, mint amire számítottunk. A leveles zöldségeket, a panír nélküli sajtokat, a rizst vagy épp a tésztát sem ajánlott ebben a szerkezetben elkészíteni, de van még egy olyan finomság, ami a szakértő szerint nem való a légkeveréses sütőbe, mert számos veszélyt és egészségügyi kockázatot rejt magában. Galériánkban olvashatod a részleteket!

Ahogyan a Mirror is írja, az élelmiszer-szakértő és dietetikus Brenda Peralta szerint a nyers bacont soha nem szabad az air fryerben sütni, ugyanis a készülék megfelelő működését, de még egészségünket is kockára tesszük azzal, ha ezen a módon próbáljuk elkészíteni a ropogós finomságot.
Kattints a további képekért!

Téged is bosszant, hogy ősszel és télen napokba telik, míg megszáradnak a kiteregetett ruhák? Akkor van egy szuper trükkünk számodra.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Ha van egy kis félsz benned a vonaton történő utazással kapcsolatban, ez az információ megnyugtathat.
Sztárok
Ahogyan a legtöbb rajongó már tudja, Tóth Andival teljessé vált az X-Faktor mentori csapata. Ütős énekeseket sikerült összeszednie az RTL-nek.
Egészség
Továbbra is velünk marad az áprilisra jellemző kacifántos időjárás. Az orvosmeteorológiai olyan dolgokat jósol, ami erős fejfájást is okozhat szerdán.