Lifestyle

Ezt az 5 ételt soha ne tedd az air fryerbe: óriási kárt okozhatsz velük, még a légkeveréses sütőt is tönkretehetik!

Te is beszereztél már otthonra egy air fryert, amit imádsz, így legszívesebben mindent benne készítenél? Nos, nem árt tudnod, hogy melyek azok az ételek, amiket egyáltalán nem ajánlott az olaj nélküli légkeveréses sütőbe tenni.

Az ételt és a készüléket is kidobhatod, ha nem figyelsz oda

Manapság egyre többen szereznek be otthonra air fryer készüléket, nem véletlenül: a konyhai eszköz hamar a háziasszonyok kedvencévé vált, hiszen segítségével nem csupán egészségesebbé tehetjük a fogásokat azáltal, hogy olaj nélkül készíthetjük el benne az ételeket, de még időt is spórolunk vele. A nők mellett ugyanakkor a férfiak is kedvelik ezt a szerkezetet, hiszen igencsak egyszerű a használata, így nem igényel konyhában való jártasságot egy-egy benne készült ebéd vagy vacsora elkészítése. Mindössze annyi a teendőnk, hogy beállítjuk a hőfokot és a főzési időt, a gép pedig teszi a dolgát, ami pedig óriási előny, hogy már rengeteg recept található az interneten, melyek direkt az air fryerekhez lettek kitalálva. A sült krumplit, a rántott húst vagy a rántott sajtot tehát az olaj nélküli légkeveréses sütőben pillanatok alatt elkészíthetjük innentől anélkül, hogy a forró tűzhely mellett kéne álldogálnunk, illetve zsiradékra sincs többé szükségünk az ilyen jellegű fogások elkészítéséhez. Vannak azonban olyan ételek, amelyeket nem ajánlott air fryerben főzni, hiszen a végeredmény a készüléket használva nem épp olyan lesz, mint amire számítanánk, ezenkívül pedig magát a szerkezetet is tönkretehetjük, ha valami olyat rakunk bele, amit nem kéne. Galériánkban mutatjuk, miket ne tegyél soha az air fryerbe!

Az olyan leveles zöldségek, mint például amilyen a spenót is, egyenletlenül sülnek át az air fryerben, hiszen a gép erőteljes forró levegőt használ. Éppen ezért a leveles zöldek könnyen megégnek a szerkezetben, vagy éppen felkapja, majd ide-oda dobálja őket a sütő levegője, így nem érdemes ezzel próbálkozni és kísérletezni. Maradjunk inkább az olyan zöldségeknél, mint amilyen például a cukkini, vagy használjunk fagyasztott zöldségeket egy-egy fogás elkészítéséhez.
Kattints a további képekért!

Egyetlen filléres hozzávaló segítségével még a legmakacsabb vízkövet is eltávolíthatod a vécéből, ami utána újra hófehéren ragyog majd, mint újkorában!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Ahogyan a legtöbb rajongó már tudja, Tóth Andival teljessé vált az X-Faktor mentori csapata. Ütős énekeseket sikerült összeszednie az RTL-nek.
Egészség
Továbbra is velünk marad az áprilisra jellemző kacifántos időjárás. Az orvosmeteorológiai olyan dolgokat jósol, ami erős fejfájást is okozhat szerdán.
Sztárok
Lezárult a szexuális zaklatással vádolt Kevin Spacey pere, de menet közben rettenetes titkokra derült fény, amik megmagyarázhatnak néhány dolgot a színész viselkedésével kapcsolatban.