Lifestyle

A sport vagy a diéta fogyaszt jobban? A szakértő válaszol

Szakértőnk, Dr. Gajdács Ágnes végre tiszta vizet önt a pohárba.

Testmozgás vagy diéta?

A fogyni vágyók körében örök vitatéma, hogy diétával vagy edzéssel jobb fogyni. Vegyünk inkább bérletet az edzőterembe, keressünk egy jó személyi edzőt, esetleg kezdjünk futni a szabadban? Vagy jobb választás egy számunkra szimpatikus, betarthatónak tűnő fogyókúrás étrend? A férfiak nagy része inkább edzéspárti, míg a nők inkább a fogyókúrás étrendet preferálják, de a nők között is vannak, akik a testmozgásra esküsznek. Sőt, a mozgáspártiak egy része kicsit talán lustának is tartja azokat, akik a többletmozgás helyett étrendjük átalakítását választják.

Rossz hír az edzésfanoknak, hogy számos tanulmány szerint a több testmozgás nem tesz hozzá annyit a fogyáshoz, mint gondolják. A testmozgás ugyanis önmagában nem fogyókúrás eszköz! Természetesen a rendszeres testmozgás az egészséges életmód egyik alappillére, és hasznos segítség a kedvező testösszetétel elérésében, megőrzésében, de nem biztos, hogy egy intenzívebb edzésprogram a legjobb választás fogyókúra kezdetén, főleg nagyobb súlyfelesleg esetén.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
A 2022-es Dancing with the Stars ezúttal is egy hatalmas, fergeteges hangulatú élő show-al zárult, ahol a nézők óriási meglepetéseknek lehettek szemtanúi, az est végén pedig az is kiderült, melyik...
Fashion&Beauty
Rengeteg olyan kombináció van, ami felvéve tökéletesen kiegészíti egymást. Ilyen a következőkben bemutatott ing-baseball sapka párosítás is, amivel tele van jelenleg minden közösségi oldal.
Sztárok
Katalin hercegné már túl van a negyedik X-en, emellett három gyermeket is a világra hozott, de továbbra is kirobbanó formában van, így nem meglepő, hogy sokan kíváncsiak arra, vajon mivel éri ezt el.