Svédországban és Norvégiában az ebéd sokkal nagyobb jelentőséggel bír, mint bármely más étkezés. Ekkor esznek a legtöbbet a nap folyamán, de csak délután 4 órakor ejtik meg. Általában a menü fehérjében és szénhidrátban gazdag, szerepel benne krumpli, hús vagy hal. Legtöbbször otthon készítik el az ételeiket, és csak nagyon ritkán járnak étterembe. Sok vörös halat esznek, vörös húst viszont csak nagyon ritkán. Reggel és este csak könnyedebb fogásokat készítenek, mint például szendvicsek, zöldségek, joghurt vagy müzli. Így nem teli gyomorral térnek nyugovóra, és a szervezetüknek nem kell éjjel emésztenie.
Fotó: 123rf.com
Svédországban és Norvégiában az ebéd sokkal nagyobb jelentőséggel bír, mint bármely más étkezés. Ekkor esznek a legtöbbet a nap folyamán, de csak délután 4 órakor ejtik meg. Általában a menü fehérjében és szénhidrátban gazdag, szerepel benne krumpli, hús vagy hal. Legtöbbször otthon készítik el az ételeiket, és csak nagyon ritkán járnak étterembe. Sok vörös halat esznek, vörös húst viszont csak nagyon ritkán. Reggel és este csak könnyedebb fogásokat készítenek, mint például szendvicsek, zöldségek, joghurt vagy müzli. Így nem teli gyomorral térnek nyugovóra, és a szervezetüknek nem kell éjjel emésztenie.