A boldogság skandináv titka – 8 szokás, amit érdemes átvenni tőlük

Az északi népek néhány dolgot teljesen másként csinálnak, mint a világ többi részén, és talán ez lehet a boldogságuk kulcsa is.

A boldogság nyomában

Évről évre a skandináv országok végeznek a legboldogabb országok listájának élén. Mi lehet a titkuk? Hallottunk már a svédek kiegyensúlyozott és harmonikus gondolkodásmódjáról, a lagomról, és a különleges dán életérzés, a hygge sem teljesen ismeretlen fogalom számunkra. Ezek a filozófiák immár Észak-Európán kívül is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Most összegyűjtöttük azokat a legfontosabb életvezetési tippeket és trükköket, amik hatására a skandinávok a zord éghajlat ellenére is egészséges, boldog és hosszú életet tudnak élni.

Friluftsliv – egy újabb furcsán hangzó szó, ezennel a norvégoktól. Annyit tesz, szabadtéri élet, és azt hivatott kifejezni, hogy mennyire fontos a friss levegőn töltött idő. Habár mostanra a legtöbb norvég városokban lakik, a kultúra szerves részét képezi, hogy rengeteg időt töltenek kint. A fizikai aktivitás számukra nemcsak a kalóriák elégetését jelenti, hanem egyfajta öröm megélésének is a módja. Ezért edzőterembe járás helyett síelni vagy korcsolyázni mennek, a medence helyett pedig inkább egy természetes tóban mártóznak meg. A hétköznapokban is sokat mozognak: leginkább gyalog vagy biciklivel járnak.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!