20 perc az egész: így készül a tökéletesen omlós sajtos pogácsa az air fryerben

Jamie Oliver sajtos pogácsa receptje igazi kincs lehet azok számára, akik valami gyorsan elkészíthető, mégis ellenállhatatlanul finom házi finomságra vágynak.
A sztárséf tippje
Ha egy kis házias, igazán ínycsiklandó finomságra vágyunk, Jamie Oliver villámgyors sajtos pogácsája tökéletes választás lehet – ráadásul ez a fenséges, kívül ropogós, belül puha sós sütemény nemcsak mennyei ízélményt nyújt, hanem csupán húsz perc alatt elkészül az air fryer segítségével. Ideális ebéd mellé, például egy gőzölgő zöldségleves vagy friss, roppanós saláta kísérőjeként – de egy reggliként vagy uzsonnaként is megállja a helyét, amikor vendégeket fogadunk az otthonunkban. Jamie Oliver, a világhírű brit séf, Jamie’s Air Fryer Meals című könyvében mutatta be ezt a lenyűgözően egyszerű receptet, amelyet mindössze nyolc perc alatt elő lehet készíteni, és további tizenkét percet kell csak rá szánni air fryer használatával. A pogácsák külseje aranybarna és enyhén ropogós, belsejük viszont puha és omlós lesz – azaz pikk-pakk tökéletes állagot és ízvilágot lehet elérni egy sietős hétköznapon, vagy egy különlegesebb alkalom apropóján is. És, hogy mitől lesz igazán mennyei a végeredmény? Nos, Jamie szerint az ízek harmóniáját az érett cheddar sajt gazdag aromája, a snidling frissessége és a cayenne bors pikáns csípőssége fogja biztosítani számunkra.