Sokáig friss marad a sajt, ha így tárolod: csupán ennyire kell figyelni

A sajt nem arról híres, hogy hosszú ideig megőrzi a frissességet, néhány praktikának köszönhetően azonban meg lehet oldani, hogy ne romoljon meg túl hamar.

Tárolási tippek

A sajt egy rendkívül sokoldalú étel és alapanyag, ráadásul alapvető összetevője számos fogásnak – gondoljunk akár hidegtálakra, szendvicsekre, salátákra, különböző tésztaételekre, no és persze a pizzára, de meg kell említeni azt is, hogy kiváló leves készülhet belőle. Ráadásul önmagában is remek gasztronómia nyújt, de amiatt is szeretik sokan, mert mindenféle ízlésnek megfelelően lehet választani keményebb, puhább, érettebb és kevésbé érlelt sajtok közül. Egy gond van csak vele: sajnos a legtöbb fajtája elég hamar megromlik, így az a legáltalánosabb tanács, hogy inkább kisebb mennyiségeket vásároljunk belőle, azonban kisegíthetjük magunkat úgy is, ha odafigyelünk a helyes tárolásra. Galériánkban eláruljuk, mire érdemes figyelni, ha azt szeretnénk, hogy kedvenc sajtunk minél tovább friss maradjon:

Az persze mindegyik sajtfajta fontos, hogy alul, a hűtőszekrény zöldségfiókjában tartsuk őket, ott ugyanis a hőmérséklet egyenletesebb, akkor sem ingadozik, ha gyakran nyitogatod a hűtőajtót.
Kattints a további képekért!

Ember nincs a Földön, aki ne imádná a sajtot valamilyen formában!

Leadfotó: 123rf

Forrás: SóBors

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Sztárok
Frankie Grande, Ariana Grande bátyja, nem csupán híres testvérével való szoros kapcsolatáról ismert, hanem saját egyéni teljesítményeiről is. Ezúttal orrplasztikája miatt került reflektorfénybe.
Lifestyle
Igazából, ha nem akarunk vele vesződni, akkor be lehet dobni a mikrohullámú sütőbe is, de érdemes inkább egy nagy fazékban megfőzni.
Lifestyle