Ettől az olcsó trükktől lesz tökéletesen ropogós a házi sült krumpli: minden várakozásodat felülmúlja a végeredmény

A házi sült krumpli akkor a legjobb, ha belül omlós és puha, kívül pedig rendesen ropogós – ahhoz pedig, hogy ezt az állagot tökéletesen el lehessen érni, pusztán egyetlen olcsó praktikát kell bevetni.
Az otthoni mindig jobb
A sült krumpli talán az egyik legnépszerűbb, valamint legkedveltebb köret a világon, amelyért gyerekek és felnőttek egyaránt rajonganak, ráadásul helye van az egyszerű családi ebédektől kezdve a hangulatos éttermi étkezésekig. Népszerűsége nem véletlen, hiszen önmagában is nagyon finom egy kis ketchuppel vagy majonézzel megbolondítva, de hamburgerek, húsok, halak mellé éppúgy tökéletesen illik, mint saláták vagy akár egy pohár bor társaságában. Bár a gyorséttermek kínálatában mindenhol jelen van, kijelenthető, hogy mint minden más étel esetében, a sült krumpli házi verziója mégis egészen más élményt nyújt, hiszen a saját konyhánkban készült verzió íze sokkal gazdagabb, frissebb és egyedibb, hiszen mi magunk szabhatjuk meg a fűszerezést: lehet enyhén fokhagymás, rozmaringgal gazdagított, paprikával fűszerezett vagy akár parmezánnal, esetleg cheddar sajttal megszórt – ráadásul a frissen hámozott és szeletelt burgonya, amelyet jó minőségű olajban sütünk aranybarnára, sokkal ropogósabb és tartalmasabb, mint bármelyik előre csomagolt változat. De, hogy mitől is lesz a végeredmény igazán ellenállatlan és tökéletes? Nos, egy egyszerű, de zseniális konyhai trükk garantálja azt, hogy a házi sütőben sült krumpli minden eddiginél ropogósabb legyen – legalábbis ha Ann Taylor Pittman gasztroújságíró szavaira hallgatunk, aki saját bevallása szerint a legnagyobb sült krumpli-rajongó a világon.





























