"Mindig van értelme az újrakezdésnek" - Egy este, elismerésre méltó nők történeteivel

Nehézség, mélypont szinte mindannyiunk életében van. A legfőbb kérdés, hogy ebben a helyzetben hogyan cselekszünk. Az újrakezdéshez, változtatáshoz kíván segítséget nyújtani legújabb - főként nőknek szóló - kezdeményezésével a Richter Gedeon Nyrt. (x)

Elismerés a bátor nőknek

A Richter Főnix Közösség idén öt olyan bátor nőt mutatott be, akik a legnagyobb kihívásokkal - függőség, karrierválság, gyermekünk betegsége, élethosszig tartó fájdalom, motiválatlanság, helyünk keresése a világban - szembesültek. Ők ebben a helyzetben tudtak, és mertek is változtatni, életüket pozitív irányba terelni. Történetüket a nyilvánosság előtt is vállalták, motivációt nyújtva ezzel másoknak is a változtatáshoz. Bátorságuk és példamutatásuk a Főnix est keretében kerül elismerésre. A május 29-i esemény háziasszonya Jakupcsek Gabriella, a Richter Főnix Közösség közreműködő alkotója.

„Úgy gondolom, hogy az emberi erősség abban mutatkozik meg, ha valaki a kudarcaiból fel tud állni. Sok ilyen nővel találkozom és úgy éreztem, hogy ezt az erőt be kell mutatnom másoknak is. Feladatunk és felelősségünk, hogy az ilyen személyekre hősként tekintsünk. Sajnos még nem itt tart az általános társadalmi felelősségvállalás, de a Richter Főnix Közösség ezen a téren is példát kíván mutatni. Mi nem csak bemutattuk ezeket a sikeres újrakezdési történeteket, hanem fontosnak tartottuk, hogy a nehézségeiket bátran felvállaló hölgyeket el is ismerjük. Erre lesz jó alkalom a Főnix est” - fogalmazott az ismert tévés műsorvezető.

"Mindig van értelme az újrakezdésnek"

A május 29-i rendezvényen az öt hölgy mellett részt vesz Tari Annamária, pszichológus; Dr. Csermely Gyula, szülész-nőgyógyász és a Máté Péter-díjas előadó, Molnár Ferenc Caramel is. Az ismert közéleti személyekkel Jakupcsek Gabriella beszélget életünk komoly válsághelyzeteiről és az ezek kapcsán felmerülő kérdésekről. Az eseményen részt vesz továbbá Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok vezetője valamint a kezdeményezés védnöke, Szekeres Pál, olimpiai bronzérmes, paralimpiai bajnok vívó is.

„Régóta gondolkodunk azon, még hogyan és milyen irányba lehetne bővíteni a Richter a Nőkért programot úgy, hogy az a hölgyek számára érdekes legyen. Nagyon sokszor halljuk azt, hogy a magyar ember hajlamos a negatív hozzáállásra. A Richter Főnix Közösséget azért indítottuk útjára, hogy rácáfoljunk erre. Célunk az volt, hogy öt civil nő élettörténetén keresztül bemutassuk, hogy mindig lehet és mindig van is értelme az újrakezdésnek. Sokszor nagyon nagy változások nélkül, kisebb lépésekkel is jobbá tehetjük életünket" -fogalmazott Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok vezetője.

A rendezvény a Richter a Nőkért Facebook-oldalon élő közvetítés révén nyomon követhető.

Sikertörténetekre mindig szükség van

A példamutatásra, sikertörténetekre mindig szükség van. A Richter Főnix Közösség keresi azokat a személyeket, akik az idén bemutatott hölgyekhez hasonlóan komoly mélypontot éltek át, ebből felállva újrakezdték életüket. A történetüket nyilvánosság előtt is bátran vállaló személyek még június 15-ig jelentkezhetnek a www.richteranokert.hu/fonix honlapon.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!