Lifestyle

Tippek, hogy te is szenvedélyeddé tehesd a reggeli kocogást!

Akár most szántad először futásra a fejed, akár egy hosszabb kihagyás után szeretnél újra visszatérni, belevágni a rendszeres kocogásba eléggé nehéz feladat lehet.

Elkezdeni a legnehezebb

Bár eleinte nagy kihívás lehet rávenni magad, hogy futni indulj, valójában csak az első lépések megtételét kell valahogy túlélni, utána már el sem fogod tudni képzelni a mindennapjaidat megszokott kis rituáléd, a kocogás nélkül. Arról pedig nem is beszélve, milyen csodálatos előnyökkel is jár majd testedre és lelkedre nézve egyaránt. Úgy gondolod, sosem tudnád élvezni a futást, de mindig kissé irigykedve nézted azokat, akiket odakint szelik a köröket és látszólag még élvezik is? Van egy jó hírünk: neked is menni fog! Íme néhány tipp, melyeket megfogadva magadra sem fogsz ismerni és már néhány alkalom után valóságos szenvedélyként fogsz a kocogásra gondolni! Olvass tovább!

1. Ne törődj a tempóval! Lehetséges, hogy a letöltött fitnesszalkalmazás szerint sokkal gyorsabban kellene haladnod, mint ahogy az éppen sikerül, de te egyáltalán ne törődj ezzel! Az egyetlen, amire hallgatnod kell, az a te saját tested. Érezni fogod, hogy mi az, ami jól esik és mi az, ami már nem. Ez különösen fontos a legelején, amikor még könnyen előfordulhat, hogy szükséged lesz néhány perc sétára, esetleg meg kell állnod egyszer-egyszer. Ezzel semmi probléma sincs, a lényeg, hogy figyelj a testedre és légy kedves, türelmes önmagaddal! Senki sem született még úgy, hogy azonnal le tudta volna futni a maratont. Bontsd apró lépésekre a céljaidat és mindig koncentrálj arra, hogy jól érezd magad futás közben, hiszen ez a legfontosabb!
Kattints a további képekért!

Nem, nem kell lemondanod a futásról a nagy melegben sem, azonban van pár dolog, amire érdemes ilyenkor odafigyelni.

Leadfotó: Pexels, forrás: shape.com

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Az egész szépségipar tele van "sztár-hatóanyagokkal", éppen ezért nehéz néha kiigazodni azon, hogy mi az, ami valóban működik.
Sztárok
Katalin hercegné mindig kedvesen viselkedik a nyilvános eseményeken, arról azonban csak keveset lehet tudni, hogyan viselkedik a négy fal között.