A séf megmutatja, hogyan készül 1 perc alatt az éttermi minőségű rántotta: csupán ennyin múlik a tökéletes végeredmény

A rántotta elkészítése egyszerűnek tűnik, de ahhoz, hogy igazán krémes, selymes és éttermi szintű legyen, apró, de fontos részletekre kell figyelni.
Lépésről lépésre
A tojás az egyik legsokoldalúbb alapanyag a konyhában: lehet sütni, főzni, sőt még omlettként vagy rántottaként is elkészíteni. Egy friss felmérés szerint a legtöbb országban utóbbi a második legnépszerűbb verzió, ami nem is csoda, hiszen egyszerű, mégis tápláló fogás. Ugyanakkor sokak számára nem is olyan könnyű elérni azt a lágy, krémes állagot, amit a profi szakácsok rutinszerűen produkálnak – ebben segít most Frank Proto séf, aki az Epicurious YouTube-csatornáján osztotta meg annak a rántottának a receptjét, amit ő a legjobbnak nevezett, és ami ráadásul mindössze egy perc alatt elkészül. A videót eddig több mint 5,5 millióan látták, ami nem véletlen: Frank lépésről lépésre megmutatja, hogyan lehet éttermi minőségű rántottát készíteni a saját konyhánkban. Szerinte a tökéletes eredményhez csupán két dologra van szükség: megfelelő mennyiségű vajra, illetve tökéletes időzítésre. A tojásokat már 15-20 perccel a sütés előtt kiveszi a hűtőből, mivel mint mondja, szobahőmérsékleten könnyebben felverhetők és gyorsabban is sülnek. A felverés során csak villát használ, így nem kerül túl sok levegő a tojásba, ami garantálja a kívánt selymes textúrát. „Épp csak addig verem fel, amíg összekeverednek – semmi extra habosítás!” – hangsúlyozza Frank, de a videóban más fontos lépésre is kitért.