Lifestyle

Állandóan rágózol? Ez történik a testeddel, ha minden egyes nap több rágógumit is a szádba dobsz!

A rágógumi már nagyjából 10.000 éve létezik, és egy bizonyos mértékig hasznos, ám nem érdemes túlzásokba esni vele, különben több mellékhatását tapasztalhatjuk, mint amennyi előnyünk származhat a fogyasztásából.

Ne vidd túlzásba!

Még a legegészségesebb dolgok is többet árthatnak, mint használnak, ha nem "rendeltetésszerűen" használjuk őket. Pontosan ilyen a rágógumi is, ami finom, friss leheletet biztosít, védi a fogakat, tisztítja őket, ám ha naponta több csomaggal is képesek vagyunk elfogyasztani, akkor az bizony árthat a szépségünknek, méghozzá nem is akárhogyan. Az egyik ilyen "mellékhatás" az állkapocs izmainak megnövekedése, valamint gyulladása, ami a szakemberek szerint teljesen megváltoztathatja az arcunk vonásait. Mégis hogyan? Például szögletesebb lehet az áll vonala, valamit a túlhasznált rágóizmok fejfájáshoz és egyéb fájdalmakhoz is vezethetnek, de ez még nem minden...

A rágógumikban található mesterséges édesítőszerek könnyen puffadáshoz vezethetnek, ezek pedig megváltoztathatják a bélflóráinkat is. Mi köze van ennek mégis a külsőnkhöz? A gyakori rágózás úgynevezett diszbiózishoz vezethet, ami lendületet adhat az elhízásért felelős baktériumok elszaporodásának, ez pedig súlygyarapodást eredményezhet.
Kattints a további képekért!

Nem csak egy ártalmatlan szokásról van szó, egyenesen életveszélyes lehet, ha úgy alszol el, hogy a fejedhez közel tölt a telefonod egész éjjel.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A Bak elhúzódó panaszokat tapasztalhat, és nagy a veszélye a krónikus betegségek kialakulásának is. Íme, októberi előrejelzésünk!
Fashion&Beauty
A legújabb nadrágtrend igen megosztó, azonban a divatrajongók könnyedén becsempészhetik a ruhatárukba.
Lifestyle
A Skorpió erőteljes és megmagyarázhatatlan nyugtalanságot tapasztalhat. Napi horoszkóp!