Hihetetlen pszichológiai tények, amiket mindenkinek tudnia kell – A felét butaságnak gondolod, pedig nem az

A pszichológia egy olyan tudományág, ami mindenkit érdekel, és ami iránt – bizonyos fokig – mindenki fogékony is. Ezért döntöttünk úgy, hogy megosztunk veletek néhány érdekes, ám kevésbé ismert pszichológiai tényt – mutatjuk!

1. Zene nélkül mit érek én?

Minden ember kedvenc száma egy fontos eseményhez, egy erős, emlékezetes érzelmekkel járó szituációhoz kötődik. Figyeld meg: ha meghallod a kedvenc dalod, azonnal eszedbe jut az a bizonyos háttérsztori.

2. A dallamok ereje

A zene befolyásolja azt, milyen perspektívából látunk bizonyos dolgokat. A Gröningen Egyetemen végzett kutatás kimutatta, hogy a dallamok drámaian képesek meghatározni, hogyan fogunk fel, hogyan fogadunk be valamit. Ha egy vidám zenét hallunk, sokkal valószínűbb, hogy pozitívabban szemléljük a világot, mint akkor, ha egy szomorú menne a háttérben.

3. Money, money, money

Minél többet költesz másokra, annál boldogabb leszel. Legalábbis egy friss tanulmány szerint. Ettől függetlenül mi azon az állásponton vagyunk, hogy pénzzel nem lehet mindent megvenni.

4. Népbetegség

A mai gyerekek sokkal nehezebben tarthatóak kordában, mint egy pszichiátriai osztályon fekvő beteg az 1950-es években. Nem meglepő, de attól még rémisztő tény: ma már népbetegségnek számít a depresszió, illetve az ebből fakadó idegesség, illetve a szellemi szilárdság.

5. Imádkozz!

Kutatások kimutatták, hogy azok, akik hisznek egy bizonyos vallásban, és emellett rendszeresen imádkoznak, sokkal nyugodtabbak, mint mások, így sokkal kevésbé roncsolja a szervezetüket a stressz.

Gifek: giphy.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!