Lifestyle

Úgy falták régen a pápa erotikus könyvét, mint manapság A szürke ötven árnyalatát

Egykor nagy világjáró volt, legalább két házasságon kívüli gyermek édesapja, írt egy erotikus könyvet, majd a világ legmagasabb vallási pozíciójába jutott és pápa lett belőle.

Rengeteg szexbotrány történt a Vatikán falai között

Bármennyire is ügyel a látszatra a katolikus egyház, és szeretnék, ha nem látnának napvilágot a titkaik, azok időről-időre kiszivárognak, hiszen ez a lelkes történészek és kutatók feladata: megismerni és feltárni a múltat. Innen tudhatjuk, hogy IX. Benedek orgiákat rendezett a pápai palotában és valóságos bordélyházat csinált belőle. Aztán ott van a híres Borgia pápa, VI. Sándor, aki szinten szeretett orgiába hajló lakomákat tartani. Nyíltan felvállalta a szeretőit, és több törvénytelen gyermeke is született. Akárcsak VIII. Ince pápának. De hát a reneszánsz pápaság korában számos főpap, bíboros nyíltan vállalva tartott szeretőket. Szóval bőven akadnak példák az ilyen jellegű kilengésekre, de természetesen akadtak olyanok is, akik betartották a cölibátusi fogadalmat, és csakugyan szent emberként éltek.

Ám az életet élvező egyházi személyek között akadt egy olyan, aki szép kis írói karriert futott be az erotikus írásának köszönhetően, később pedig pápa lett belőle. Kíváncsi vagy arra, ki lehetett az?

Lapozz tovább!

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Bár sokan nem veszik észre és igencsak félvállról veszik a jelenséget, a kemény víz otthonunkban bizony igencsak sok negatív következménnyel járhat.
Sztárok
A huszadik század egyik kiemelkedő, halála után is rendkívül népszerű magyar színésze volt Gózon Gyula, akinek szakmai sikerekben gazdag életét számos trauma árnyékolta be.
Sztárok
A Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában mostantól egy, a mesterséges intelligencia segítségével kreált műsorvezetőt láthatnak a nézők. Kudlik Júlia kemény bírálatot intézett Bíró...