Lifestyle

Ezért ne idd soha piros bögréből a kávét: nem is gondolnád, milyen következménye lehet!

Te milyen színű bögréből vagy csészéből iszod a kávét? Gondoltál már arra, hogy ennek bizony komoly jelentősége van? Nos, cikkünkből most megtudhatod, miért nem szabad soha piros vagy narancssárga bögréből fogyasztani a sokak által imádott forró nedűt.

Válaszd inkább az üvegcsészét!

A kávé a világ egyik legnépszerűbb itala, amit számos kultúra és régió képviselői fogyasztanak nap mint nap, legfőképp a benne található koffein miatt, ami az ébrenlét és az energia "szimbóluma", éppen ezért sokan reggelente vetik be, hogy felébresszék magukat. A kávéfogyasztási szokások ugyanakkor rendkívül változatosak: vannak, akik a fekete kávét részesítik előnyben, míg mások inkább a tejjel hígított változatokat kedvelik. Az is eltérő lehet azonban, hogy ki miből issza ezt a forró italt: egyesek csészéből, míg mások bögréből fogyasztják, sokan azonban nem is gondolnák, hogy a bögre színe és anyaga is komoly jelentőséggel bír, és befolyásolhatja mind az ízélményt, mind pedig egészségünket. Galériánkban eláruljuk, miért ne idd soha piros pohárból a kávéd!

Érdekesség, hogy a Harvard Health Publishing kutatása szerint azok az emberek, akik naponta 3-4 csésze kávét isznak, nagyobb valószínűséggel tovább élnek, mint azok, akik ennél kevesebbet fogyasztanak. Jeanne Calment, aki 122 éves korában halt meg, korábban elárulta, hogy hosszú éveken át tejes kávét reggelizett, és szerinte ennek is volt köszönhető az, hogy ilyen szép kort megélt.
Kattints a további képekért!

Hogy mi? Gyorséttermi étel diéta alatt? Nem káprázik a szemed! Ha nekünk nem is hiszel elsőre, görgess tovább a dietetikus magyarázatáért!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Arról mindenki tudott, hogy Sebestyén Balázs felesége elképesztően gyönyörű. Most azonban Sebestyén Vikinek tervei vannak, amivel nagyot szeretne robbantani.
Lifestyle
Szoboszlai Dominik ugyebár jelenleg nem is játszik a sérülése miatt. Sajnos úgy néz ki, hogy a Chelsea elleni rangadón se lesz bevethető.
Sztárok
Első ránézésre meg sem mondanánk Pippa Middletonról, hogy három gyermeket hozott világra: Katalin hercegné húgának olyan lapos és izmos a hasa, mint egy fitneszmodellnek.