Szinte biztos, hogy te is egész életedben rosszul etted a pirítóst: így kéne helyesen fogyasztani egy gasztroguru szerint
A pirítós az egyik legelterjedtebb és legegyszerűbb reggeli alternatíva, azonban mint kiderült, valószínűleg eddig mind rosszul készítettük el.
Te is rosszul csináltad eddig!
Egyesek lekvárral, mások vajjal, de vannak, akik Nutellával eszik, ez csak egyéni preferencia kérdése, azonban abban egyetérthetünk, hogy a megkent oldalával felfelé helyezzük a kenyeret a szánkba. Egy brit gasztroguru, Chloe Morgan szerint ezt azonban nem így kéne. "Először is, győződj meg róla, hogy a feltéted átmegy a fejjel lefelé tesztelésen. Ha igen, edd a pirítósodat a feltétekkel lefelé, hogy az ízlelőbimbóid a legtöbbet kapják a pirítósevés élményéből".
Állítólag akkor, ha az ízlelőbimbóinkkal nem a kenyér száraz alja, hanem a jó vastagon megkent oldala érintkezik, akkor sokkal intenzívebb lesz az ízélmény. A szakértő szerint ha el tudunk rugaszkodni a régi szokásainktól és helyesen fogyasztjuk a pirítóst, egy új szintre emelhetjük a reggelizés élményét. Egyébként ugyanez igaz a hamburgerre is, állítólag az első harapás előtt érdemes fordítani egyet a hamburgeren, hogy még jobban kijöjjenek az ízek.