Példátlan közösségi összefogással újult meg a kutyafuttató

Nem hivatalos adatok alapján minden negyedik budapesti lakos kutyával él, tehát közel 500 ezer eb jut az alig 130 fővárosi kutyafuttatóra. Akinek kutyája van, nap mint nap szembesül azzal a problémával, hogy a budapesti kutyafuttatók állapota gyakran elkeserítő. Egy különleges akció keretein belül most azonban egy zuglói park megújulhatott. (x)

Szükségszerű felújítás

A jogszabályok szerint a kutyafuttató az egyetlen terület, ahol póráz nélkül lehet a kutyákat lemozgatni. Szerencsére egyre több erre kijelölt területtel találkozhatunk a város minden kerületében, de sajnos ezek állapota nem mindig kifogástalan. Ezen a helyzeten igyekezett javítani egy állateledel gyártó a Facebookon szervezett játékával.

A projekt, melynek keretén belül a XIV. kerületben több mint 1,4 millió forint értékben újítottak fel egy kutyafuttatót, a kutyás közösség összefogásával és Csehország egyik legnagyobb állateledel gyártója, a Brit Petfood a támogatásával valósulhatott meg, akinek a termékei Magyarországon is nagy népszerűségnek örvendenek. Az Ungvár utca, a Dorozsmai utca és a Rákospatak utca között található park négy új agility eszközzel: egy libikókával, egy gyűrűvel, egy pallóval és egy asztallal bővült. Az október 8-ai ünnepélyes átadás során az új eszközöket a Brit Petfood és Zugló önkormányzatának képviselője adta át.

A rajongók döntöttek

Az esemény különlegességét a felújítás háttere adja, a Brit Facebook oldalán megrendezett szavazáson ugyanis a rajongók dönthették el, hogy a cég által felajánlott közel 1,5 millió forintos keretösszeget melyik kutyafuttató kapja. A gazdák maguk ajánlhattak helyszínt, így valódi összefogásra volt szükség, hiszen a majdnem ezer beérkezett javaslat közül a győztes futtató 236 voksot gyűjtött be.

Házi kedvenceink boldogsága

A Brit Petfood célja a prémium minőségű állateledelek gyártásával a házi kedvencek egészséges táplálása, hogy életvidámak, energikusak és boldogok legyenek minden nap. Éppen ezért a cég szívügyeként kezelte a projektet, melynek megvalósulása alatt folyamatosan egyeztetett a kutyás közösséggel és Szabó Rebeka alpolgármesterrel, aki szintén kiemelt figyelemmel kísérte a felújítást.

Az ilyen kezdeményezések igazi üde színfoltok, amik minden állatbarát szívét megdobogtatják, így reméljük, a jövőben sok hasonló akcióval találkozhatunk majd, hiszen az igény hatalmas.

A cikkhez tartozó galéria: 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!