Lifestyle

Kézikönyv a luxus életmódhoz: Megjelent a magyar luxusszakértő első könyve

Bemutatta első könyvét Pécsi Balázs luxusszakértő, aki több mint másfél évtizede kutatja, mi minden is kell a sikerhez, a feljebb jutáshoz a társadalmi ranglétrán - ezirányú tapasztalatait gyűjtötte össze gazdagon illusztrált kötetébe.

Amire mindenki kíváncsi: mi kell a sikerhez?

Nehéz olyan kiadványt találni – akár itthon, akár külföldön keresnénk a könyvesboltok polcain –, amely holisztikusan próbálja feltárni, mi minden is kell a sikerhez, a feljebb jutáshoz a társadalmi ranglétrán. Pécsi Balázs több mint másfél évtizede kutatja a témát, szerkesztő-újságírói munkája révén a társasági elit és a luxus világába ad mélyebb betekintést. Első, Stílusgourmand című könyvében arra keresi a választ, hogy mit tehetünk azért, hogy dinamikusan haladjunk előre, és hogyan tud ebben segíteni az, ahogy öltözködünk, dekoráljuk az otthonunkat, étkezünk, utazunk vagy viselkedünk.

Beszéled a stílus nyelvét?

Etikettkönyv? Stílustanácsadás? Lakberendezési vagy gasztronómiai gyorstalpaló? Egyik sem, és egy kicsit mindegyik. A szerző szerint az előmenetelhez elengedhetetlen, hogy az ember otthon legyen ezekben a témákban. A divat, a lakberendezés és a gasztronómia olyan kommunikációs kódok sorozata, amelyek együtt egy külön nyelvet adnak ki, amelyet nem mindenki beszél. Vannak azonban olyan élethelyzetek, amikor az embernek olyan asztalhoz kell leülnie, ahol a társaság többi tagja elsajátította ezt a fajta kommunikációt. Pécsi Balázs Stílusgourmand című önfejlesztő könyve abban szeretne segíteni az olvasónak, hogy alapszinten megismerje a stílusos élet nyelvét, és sikeresen vegye az akadályokat a különböző élethelyzetekben.

Divat, lakberendezés, gasztronómia és még sokkal több

A kézikönyv olvasmányos stílusban és gazdag illusztrációval 80 fejezeten keresztül próbálja mindazt a tudást átadni, amelyet a szerző másfél évtized alatt összegyűjtött a legfelsőbb körökben megfordulva, illetve luxuskiadványok szerkesztését és luxusmárkák kommunikációját irányítva. A fejezeteket tippekre tagolta a luxusszakértő, hogy könnyebben rögzüljenek az intelmek és javaslatok, egyúttal arra bátorítva a témával ismerkedőt, hogy ne egy szuszra próbálja magáévá tenni az olvasottakat. A fejezetekben számos tanácsot kapunk arra nézve, hogy mit viseljünk, és mit ne, ha elegáns hölgyek vagy urak szeretnénk lenni. A magazinfotózások alkalmával sztárokat öltöztető, egykor stylistként dolgozó szakember tömören és lényegre törően veszi végig így a főbb ruhadarabokat és dresszkódokat, de a hagyományos stílustanácsadó könyvekhez képest új kérdéseket is igyekszik megválaszolni a témában. A reprezentációnak azonban nemcsak a kinézet, hanem a lakberendezés is fontos eszköze. Több mint egy évtizedes enteriőrstylist praxisa alatt számos olyan hibát fedezett fel a magyar elit otthonaiban, amelyek kijavítására most ezen oldalakon tesz kísérletet. Szó van itt súlyos bakikról és arról is, pár fogással hogyan lehet olyan otthonunk, mint amilyet a magazinokban látunk. Életstílusunk harmadik nagy tükre pedig a kulinária. Pécsi Balázs könyvében betekintést kapunk a gourmet ételek világába is, legyenek azok franciás desszertek vagy rákfélék – de az osztrigakóstolás helyes mikéntjét is könnyűszerrel elsajátíthatjuk. A szerző számos témára kitér a fentieken túl, például arra, milyen desztinációkon stílusos forgolódnunk, hogyan viselkedjünk illően a legelegánsabb hotelekben is, mit viseljünk egy szafari alkalmával, vagy hogyan kérjük a legpatinásabb pezsgőpincészetek tételeit a sommelier-től. Mindez a tudás persze, mit sem ér akkor, ha nem vagyunk birtokában a jó modor praktikáinak. Hogyan és miként illik különböző élethelyzetekben megnyilvánulni, másokat megszólítani, azaz hogyan tudjuk egy pallérozott ember benyomását kelteni. A könyv ugyanakkor arra is felvértez bennünket, hogy mit tehetünk akkor, amikor valaki mindezt csak tetteti magáról: a szerző közkedvelt cikksorozatának új feldolgozása, az álgazdagok világa is helyet kapott az oldalakon.

A gyönyörű műsorvezető könyvek iránti szenvedélye a Harry Potterrel kezdődött, később misszió lett belőle, mára pedig már ez az egyik hivatása. Ági 2020 őszén megalapította a saját könyvkiadóját és megnyitotta a Libertine Könyvesboltot, ami azóta is hatalmas népszerűségnek örvend. Ha kíváncsi vagy rá, hogy milyen könyveket ajánl Szabados Ági a nyári szünetre, nézd meg a videónkat!

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Azahriah, azaz Baukó Attila jelenlegi szerelme, Luna Joanna rendesen felkavarta maga körül az állóvizet a 22 esztendős sztár történelmi jelentőségűként beharangozott koncertjei előtt.
Lifestyle
Nehéz hét elé néz az, aki az alábbi három csillagjegy alatt született.
Utazás
Immáron tényleg a nyár kapujában vagyunk: fontos határt lép át a héten a hőmérséklet csúcsértéke.