Lifestyle

Ez a tárgy a legpiszkosabb a lakásban: koszosabb, mint a szemetes a tudomány szerint

Gondolkodtál már azon, hogy vajon otthonod mely pontja a legszennyezettebb? És az eszedbe jutott, hogy ez a tárgy épp a konyhádban található, de nem a vágódeszkáról van szó? Nos, cikkünkből megtudhatod, mely konyhai felszerelésen tanyázik a legtöbb baktérium.

Beszéljünk az anyai kiégésről!

A Femcafe és a P&A Productions közös szervezésében létrehoztuk az Anya jól van(?) konferenciát, amely az édesanyák mentális jóllétének témáját járja körül szakmai előadásokkal, beszélgetésekkel, sztárvendégekkel, ezzel elindítva a valódi társadalmi párbeszédet ezen a nagyon fontos területen.

Időpont: 2024.05.23. 16.00 - 20.00

Helyszín: Magnet Ház (1062, Budapest, Andrássy út 98.)

Jegyek 2900Ft-os áron, ide kattintva vásárolhatók! A jegyvásárlók között kisorsolunk Vida Ágnes legújabb kötetéből, a "Gyerekek és kütyük - Hogyan befolyásolja a digitális média a gyerekedet?" című könyvből 5 db-ot.

A konferencián jelen lévők között kisorsolásra kerül 3 db 50.000 Ft értékű Rossmann ajándékutalvány.

Az esemény támogatója a Rossmann és a FruttaMax.

Sokan nem is gondolnak arra, hogy megtisztítsák

A lakásban a legtöbb helyiség és használati tárgy alapos megtisztítása alapvető dolognak számít, de persze mindenki otthonában vannak olyan pontok, melyek valahogy elkerülik a háziasszonyok figyelmét, akik ezáltal nem szentelnek annyi időt és energiát arra, hogy az adott dolgot makulátlanná varázsolják. Ilyen például a mikró belseje vagy épp a kilincsek, esetleg az air fryer, netán a hűtő és a vízforraló, na meg a kávéfőzőgép, de egyesek a vágódeszkák fertőtlenítését is kifelejtik a sorból. Mégsem ezek a legpiszkosabb tárgyak a házban a tudomány szerint, hanem egy olyan, a konyhában található dolog, amit van, hogy valaki még soha az életében nem törölgetett át, pedig ez van a leginkább kitéve a keresztszennyeződésnek. Galériánkból megtudhatod, milyen használati tárgyról is van szó, amely koszosabb, mint a szemetes!

A konyhában készülnek a finomabbnál finomabb ételek, így elengedhetetlen, hogy otthonunknak ez a területe mindig tisztán legyen tartva. Ez magában foglalja a felületek, edények és készülékek rendszeres tisztítását, valamint az élelmiszerek megfelelő tárolását a baktériumok elszaporodásának megakadályozása érdekében.
Kattints a további képekért!

Sosincs túl késő leszokni a dohányzásról, ezt egy nemrégiben végzett kutatás is alátámasztja, mely szerint a dohányzás későbbi életkorban való elhagyása is évekkel megtoldhatja várható élettartamunkat.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Utazás
Hetven éve, 1954. május 30-án történt Magyarország legsúlyosabb vízi tömegszerencsétlensége: Balatonfüreden 23 ember vesztette életét, amikor a gyermeknapon felborult a Pajtás gőzös. A tragédiát...
Sztárok
Csak ősszel tér vissza a színpadra a neves magyar énekesnő, Keresztes Ildikó. Az 59 éves híresség a Nők Lapjának árulta el, hogy nemrégiben daganatot találtak az agyában, s egy műtéten is átesett.
Sztárok
A legendás színész-rendező 40 év után új filmben szerepel: a Nemzeti Film Intézet támogatásával készülő A királytalálkozóban Szilézia idős fejedelmét formálja meg.