Ötven év után került elő a nő jegygyűrűje - nem fogod elhinni, hol akadtak rá

Fél évszázad kellett hozzá, hogy megoldódjon a köddé vált ékszer nyomasztó rejtélye. Regénybe illően fordulatos sztori következik.

Mára elvesztette a reményt

Bármennyire is fontos részét képezi életünknek, bármennyire is szimbolikus értékkel bír, elő-előfordul, hogy elveszítjük a jegygyűrűnket. Ilyenkor az ember hajlamos rögtön pánikba esni - épp azért, mert egy önmagán túlmutató jelentőségű, és persze a szívünknek is kedves ékszerről van szó. És akkor még nem is beszéltünk arról, milyen veszettül ciki, amikor el kell mesélnünk kíváncsiskodó barátainknak-ismerőseinknek, hogyan, miként vált köddé a jegygyűrűnk. Senki sem szeretne átélni egy ilyen szituációt - ám aki mégis ennyire balszerencsés, az sem adja fel: általában tűvé teszi az egész környéket a gyűrűért, és ha Fortuna rámosolyog, akkor kutatása nem lesz eredmény nélküli. Ha viszont a sors nem áll a pártjára, akkor a parányi ékszert tényleg elnyeli a föld. Esetenként örökre, esetenként "csak" ötven évre.

A BBC nemrég arról írt, hogy 50 év után került elő egy skót hölgy jegygyűrűje: Peggy MacSween a hatvanas években eléggé profán helyzetben, krumpliszedés közben hagyta el a kicsiny tárgyat Benbecula szigetén. Már nem is reménykedett abban, hogy előkerül a gyűrű, most azonban imái meghallgattattak.

Fotó: 123rf

Lapozz, mutatjuk a további részleteket!

Oldalak

  • 1
  • 2