3 ok, amiért mindig legyen az otthonunkban almaecet - 50 felett különösen fontos

Az almaecet kívül-belül csodát tesz - az idő előrehaladtával különösen fontos, hogy rendszeresen alkalmazzuk, hiszen egészségünknek és szépségünknek egyaránt igazi elixír.

Ne rettegjünk az "ecet" szótól

Sokan idegenkednek tőle, pedig az almaecetet valójában receptre kellene felírni. Az egészségmegőrzésben, illetve a szépségápolásban legalább akkora aduász, mint a háztartásban a szódabikarbóna.

Köztudott tény, hogy az erjesztett élelmiszerek - mint például a savanyított káposzta - milyen pozitív hatással vannak az egészségünkre - ha ezeket a hatásokat még kombináljuk az alma áldásával, nem túlzás azt állítani, hogy igazi természetes csodaszert kapunk.

A bőr őre

Amennyiben nem szeretnénk drága arctonikokra költeni keresetünket, használjunk almaecetet - higítsuk fel egy kevés vízzel, majd egy vattakorong segítségével töröljük át vele az arcbőrünket. A bőr valósággal megújul és felfrissül tőle. Alkalmazzuk bátran a fejbőrünkre is, amennyiben hajproblémákkal küzdünk.

Emellett külsőleges alkalmazása hatékony segítséget nyújt rovarcsípések, kiütések, apróbb sérülések esetén - az almaecet kiválóan fertőtleníti a problémás bőrfelületet és gátolja a felülfertőződést.

És még tuti tipp: antibakteriális hatásának köszönhetően kiváló segítséget nyújt a kellemetlen, izzadással járó szagok ellen.

Cikkünk folytatódik, lapozz.

Fotó: pinterest

Oldalak

  • 1
  • 2