Lifestyle

Az Európai Tanács aggódik a megszállt ukrán területeken uralkodó emberi jogi helyzet miatt

Aggodalomra ad okot az emberi jogi helyzet súlyos romlása az Oroszország által ideiglenesen ellenőrzött, illetve megszállt ukrán területeken, köztük a Krími Autonóm Köztársaságban és Szevasztopol városában - jelentette ki a strasbourgi székhelyű, 46 tagországot számláló Európa Tanács Miniszteri Bizottsága csütörtökön.

Az emberi jogok és nemzetközi humanitárius jog megsértése

A miniszteri bizottság határozatában közölte, az emberi jogok ukrajnai területeken tapasztalt romlásának bizonyított esetei a nemzetközi emberi jogok és a nemzetközi humanitárius jog többszörös és súlyos megsértését bizonyítják.

A határozat szerint a megszálló orosz hatóságok által elkövetett emberi jogi jogsértések közé egyebek mellett a kínzás és más kegyetlen, embertelen vagy megalázó bánásmód szisztematikus alkalmazása tartozik, valamint a bírósági eljárások nélküli önkényes kivégzések, gyilkosságok, szexuális és nemi alapú erőszak, illetve az ukrán állampolgárok erőszakos kitoloncolása Ukrajnából Oroszországba és Fehéroroszországba.
Kattints a további képekért!

Forrás: MTI Fotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
A huszadik század egyik kiemelkedő, halála után is rendkívül népszerű magyar színésze volt Gózon Gyula, akinek szakmai sikerekben gazdag életét számos trauma árnyékolta be.
Sztárok
A Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában mostantól egy, a mesterséges intelligencia segítségével kreált műsorvezetőt láthatnak a nézők. Kudlik Júlia kemény bírálatot intézett Bíró...