Lifestyle

Egyre súlyosabb a helyzet: ilyen egy gyerekkórház az ostromlott Kijevben

Kihalt utcák, megtelt metróaluljárók, feszültség mindenhol – egyre rosszabb állapotokról számol be Jászberényi Sándor, aki jelenleg is a háború sújtotta Ukrajnában tartózkodik.

Kijev körül hamarosan bezárul az ostromgyűrű

A folyamatosan dúló orosz-ukrán háború továbbra sem csillapodik, sőt: a helyzet egyre súlyosabb. A fegyveres összecsapásoknak már most rengeteg halálos áldozata van, miközben a pusztító hatás miatt egyre többen kényszerülnek arra, hogy elhagyják az otthonukat – arról, hogyan tudsz segíteni a hazánkba érkező menekülteken, itt írtunk részletesebben. Jászberényi Sándor újságíró jelenleg is az ukrán fővárosban tartózkodik: mint mondja, a hangulat elképesztően feszült, megadás azonban nem lesz, az emberek felkészültek, hogy megvédjék a várost akár házról házra. A tudósító napközben egy gyerekkórházba is ellátogatott, az intézményben szerzett tapasztalatait pedig bővebben is kifejtette: további részleteket az atv.hu oldalán találsz.

Azt már most látjuk, hogy az egyre elhúzódó háború Oroszország és Ukrajna között számos egyéb nemzet, ha nem az egész világ életére hatással van. Ennek következményeként rövid időn belül hiány és komoly áremelkedés is felléphet 3 alapvető élelmiszernél, amelyekből a konfliktus két fele látja el a fél világot.

Leadfotó: Michael Hanschke/picture alliance via Getty Images

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Futótűzként terjed a közösségi oldalakon egy feladvány - azt állítják, aki képes megoldani, az nagy valószínűséggel pszichopata.
Lifestyle
Mindenkivel előfordult már, hogy majd összeestünk az éhségtől, és beszaladtunk az első gyorsétterembe, ami az utunkba került. Ilyenkor általában szószt is kérünk a krumplihoz vagy csirkefalatokhoz.
Lifestyle
Szerencsés fejezet veszi kezdetét a Vízöntő életben. Napi horoszkóp!