Lifestyle

Brutális összeget bukhatsz, ha nem mutatod be ezt a kulcsfontosságú dokumentumot a NAV-nak

Idén tovább emelkedett a személyi adókedvezmény azon betegségek esetében, melyek súlyos fogyatékosságnak minősülnek. Ugyanez vonatkozik azokra, akik rokkantsági járulékban, illetve fogyatékossági támogatásban részesülnek.

Szélesedő lehetőségek

2024-ben már arra is van lehetőség, hogy igazolt súlyos betegség esetén valaki havonta igénybe vegye a személyijövedelemadó-kedvezményt - olvasható az Economx cikkében. Idén a kedvezmény pontos összege 160 020 forint, ami havonta 13 335 forintos juttatást jelent. Az ebbe a körbe tartozó egészségügyi problémákat kormányrendelet határozza meg. Nyisd meg galériánkat a cikk folytatásáért!

A szóban forgó egészségügyi problémák közé tartozik: számos szívbetegség, a szívizomgyulladás, a koszorúerek rendellenessége, a szívelégtelenség, a szívritmuszavar, az 1-es és 2-es típusú diabétesz, a gluténérzékenység, a laktózintolerancia, a gerincoszlop elváltozásai, a rheumatoid arthritis, fiatalkori reumás ízületi gyulladás, a mindkét szemet érintő csökkentlátás, a pikkelysömörhöz vagy bélbetegséghez társult ízületi gyulladás, a Crohn-betegség, a az artériás embólia és trombózis, a visszérgyulladás utáni tünetegyüttes, a vérképzőrendszer rosszindulatú betegségei, a központi vagy perifériás idegrendszer sérülése vagy megbetegedése, a skizofrénia, a paranoid zavarok, a szkizoaffektív zavar depressziós típusa, az endometriózis, a tüdő, emlő, a méhnyak, a petefészek, a here és a prosztata rosszindulatú daganata, a sztóma, fejlődési rendellenességgel születettek esetén, a hallási fogyatékosság, az időskori nagyothallás, a szisztémás sclerosis, és az Asperger-szindróma. A teljes lista a 335/2009. (XII. 29.) Korm. rendelet mellékletében olvasható.
Kattints a további képekért!

A rendőrség saját honlapján figyelmeztet: kiemelten fontos, hogy semmilyen körülmények között ne add meg a bankkártyád adatait csomagküldő szolgálatoktól érkező értesítések alapján.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Véget ért a klubszezon Szoboszlai Dominik számára, mivel sem az Európa-liga, sem az FA-kupa döntőjében nem lép pályára a Liverpool FC. Egy kupát a középpályás azért így is nyert a csapattal.
Lifestyle
A Juno szonda a Jupiter bolygó egyik holdját, az Europát vizsgálta, amikor érdekes felfedezésre bukkant. Emiatt a tudósoknak is leesett az álla!
Sztárok
Hailie Jade Scott neve sokak számára ismerős lehet, különösen mivel édesapja, Eminem már kislánykorában többször beleszőtte nevét dalszövegeibe.