Lifestyle

Óriási bajba került Elon Musk: letaszították a trónról a Teslát

A kínai BYD elektromos autógyártó adózott eredménye a tavalyi utolsó negyedévben 19 százalékkal, 8,67 milliárd jüanra (437 milliárd forintra) nőtt, ami a legkisebb emelkedés 2022 első negyedéve óta.

Trónfosztás

A BYD bevétele október-decemberben 15 százalékkal, 180,04 milliárd jüanra emelkedett.

Az elmúlt negyedévben a BYD több mint 526 ezer elektromos járművet adott el, ezzel első ízben előzte meg az amerikai Tesla Inc.-t - írja az MTI.

A kínai vállalat adózott eredménye tavaly 81 százalékkal, 30,04 milliárd jüanra nőtt. A BYD tavaly rekordszámú, 3 millió new energy vehicles (NEV) gyűjtőnév alatt kategorizált, a teljesen elektromos autókat és különböző hibrideket is magában foglaló alternatív hajtású járművet értékesített, ami 62 százalékkal több 2022-höz viszonyítva. A cég az idei évre 3,6 millió NEV autó eladását tervezi.

Titokban világra jött Elon Musk 11. gyermeke, aki a techgurutól megszokott, különleges nevet kapott, ami nem más, mint Techno Mechanicus.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Video Interjú Jakupcsek Gabriellával
Lifestyle
Sztárok
Amióta berobbant a köztudatba, Julia Robertset mindig vörös hajjal láttuk, ennek azonban most vége, a színésznő ugyanis drasztikus változtatás mellett döntött.
Lifestyle
Igazi kánikulai meleg van, de a kemény viharok sok helyen meg fogják cibálni a forróság bajszát. A gond csak, hogy jégesőre is számítani kell.
Sztárok
Metzker Viki is bekerült a nyertesek közé a Joy Social Media Award díjátadón, méghozzá a #Hallgasshazait kategóriában.