Csináld ezt az orchideáddal és nagyon sokáig fog virágozni, így a lakásod éke lesz

Az orchidea roppant népszerű növény Magyarországon is. Viszont sokan nem ismerik a növény valódi igényeit, de mi most adunk ehhez néhány tippet!

Sokáig gyönyörű orchideád lesz, ha ezekre figyelsz

Az orchideák a Föld egyik legvarázslatosabb virágai, melyek több ezer fajtával büszkélkedhetnek. A trópusi esőerdőktől kezdve a skandináv tundrákig szinte minden éghajlaton megtalálhatóak a lenyűgöző alkalmazkodásuknak köszönhetően.

Az orchideák különlegességét részben az adja, hogy a világ számos pontján különböző beporzó rovarokhoz alkalmazkodtak. Egyes fajok virágai megtévesztésig hasonlítanak a rovarokra, mások pedig különleges illatukkal vagy formájukkal csábítják őket.

Az orchideák gondozása nem bonyolult, de néhány alapvető dologra oda kell figyelnünk! A galériánkban mindent megmutatunk!

Magát az orchideát úgy kell elhelyezni, hogy világos, de nem közvetlen napfényes helyük legyen.
Kattints a további képekért!

Szívesen fogyasztanád a saját fokhagymádat otthon? Meg fogsz lepődni, hogy ehhez nem csak kert, hanem erkély sem szükséges.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Sztárok
Véget ért a klubszezon Szoboszlai Dominik számára, mivel sem az Európa-liga, sem az FA-kupa döntőjében nem lép pályára a Liverpool FC. Egy kupát a középpályás azért így is nyert a csapattal.
Lifestyle
A Juno szonda a Jupiter bolygó egyik holdját, az Europát vizsgálta, amikor érdekes felfedezésre bukkant. Emiatt a tudósoknak is leesett az álla!
Sztárok
Hailie Jade Scott neve sokak számára ismerős lehet, különösen mivel édesapja, Eminem már kislánykorában többször beleszőtte nevét dalszövegeibe.