Lifestyle

Orbán Viktor: Még nem lőnek ránk, de közel vagyunk ahhoz, hogy hadviselő féllé váljunk

A magyar miniszterelnök szokásos pénteki rádióinterjújában az orosz-ukrán háború eszkalálódásáról, az egyre mélyülő gazdasági válságról, valamint arról is szót ejtett, mi vár az országra télen.

"Két lengyel ember halt meg, akinek semmi köze nem volt a háborúhoz"

Lezajlott Orbán Viktor szokásos péntek reggeli interjúja a Kossuth Rádióban: a magyar kormányfő a lengyel rakétabecsapódásról, az orosz-ukrán háború eszkalálódásáról, az egyre mélyülő gazdasági válságról, valamint arról is szót ejtett, mi várhat Magyarországra a télen.

"A szabály az, hogyha háború van a szomszédodban te sem érezheted magad biztonságban. Mégis csak két lengyel ember halt meg, akinek semmi köze nem volt ehhez a háborúhoz" - véleményezte a lengyel rakétaügyet Orbán, majd egyúttal nyugalomra is intette a hallgatókat, mondván, a donyecki front messze van Magyarországtól, a lengyel-ukrán határ ráadásul hosszú határ, a magyar-ukrán pedig rövid, nem is beszélve arról, hogy Kárpátalja az egyetlen terület, ahová jelentősebb csapást nem mértek az oroszok.

A miniszterelnök ugyanakkor mintha ellentmondásba került volna önmagával, hiszen a beszélgetés egy másik pontján már azt ecsetelte, hogy Magyarország is hadviselő féllé válhat a háborúban, és már nem is vagyunk ettől olyan messze. "A szankciós politika egy lépés a háború felé" - jelentette ki a kormányfő, hangsúlyozva, szerinte Európa egyre több olyan döntést hoz, amivel maga is részesévé válik a február óta húzódó fegyveres konfliktusnak. "Még nem lőnek ránk, de közel vagyunk ahhoz, hogy tényleges hadviselő féllé váljunk. Nagyon veszélyes, amit az unió csinál" - mondta Orbán, aki szerint a magyar kormány békepárti álláspontot képvisel, de ezzel szinte egyedül van Európában.

Lapozz tovább, még nincs vége!

Oldalak

Video Visszatérés a munkába kisgyerek mellől - tippek a szakértőtől
Lifestyle
Fashion&Beauty
Ha kosztümszettekről van szó, Letíciánál inspirálóbb előkelőséget aligha találhatnánk, ám a spanyol királyné legutóbbi választása kivételesen nem a stílus, hanem a színárnyalat miatt volt...
Utazás
Lassan véget ér az elmúlt napok nyirkosabb, hűvösebb időjárása: a hétvégén intenzív felmelegedés veszi kezdetét.
Fashion&Beauty
A zöld tea egy igen közkedvelt ital, melynek közismerten egészséges a fogyasztása. De gondoltad volna, hogy hajaddal is csodákat művel?