Lifestyle

Ebből készülnek igazából az idei olimpiai érmek

Miközben folyamatosan érkeznek a jó hírek a 2020-as tokiói olimpiai játékok magyar győzelmeiről, mi utánajártunk, miből készülnek igazából azok a gyönyörű érmek, amiket a nyertesek idén a nyakukba akaszthatnak. Annyi biztos, hogy az idei érmekhez hasonló még sosem készült.

Örök dicsőség

Mi lehetne nagyobb dicsőség egy sportoló számára, mint érmet szerezni az olimpián? Legyen szó aranyról, ezüstről, vagy bronzról – ez egy olyan eredmény, amit csak nagyon kevesen tudnak elérni az egész világon. A 2020-as tokiói olimpia érmek talán még különlegesebbek, hiszen az idei ötkarikás játékok szervezői extra nagy figyelmet fordítanak az esemény fenntarthatóságára, a legkörnyezetbarátabb olimpia elérése érdekében pedig az érmek kivétel nélkül használt elektronikai eszközökből kinyert nemesfémekből készültek. A Tokyo 2020 Medal Project révén a szervezők használt elektronikai adományokat kértek országszerte a Japán állampolgároktól, így az olimpia és paralimpia történetében ez az első alkalom, hogy a fogadó ország lakói részt vehettek az érmek létrehozásában és gyártásában. A projekt egyébként még 2017 áprilisában kezdődött és két évig tartott. Japán-szerte 1621 önkormányzaton keresztül több, mint 78.985 tonna kis elektronikai eszközt gyűjtöttek be, valamint az NTT Docomo mobiltelefon üzemeltető további 6,21 millió használt mobiltelefont adományozott a szervezőknek.

A 2020-as tokiói olimpiai játékok aranyérme

Kíváncsi vagy hogyan lesz egy mobiltelefonból olimpiai érem? Lapozz a folytatásért!

Fotó/Leadfotó: youtube.com

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Többekről nem is gondoltuk volna, hogy ennyire fiatalok voltak, amikor először ágyba bújtak kedvesükkel.
Recept
Íme egy egyszerű vacsoraötlet: készíts csirkéből meleg serpenyős caprese-t! Ez a tökéletes 30 perces étel, amelyet az év bármely szakában kipróbálhatsz!
Home&Design
Négy fő hiba létezik a fürdőszoba berendezésekor, amikbe rendszeresen belefutunk. Mutatunk pár tippet, hogy elkerüld őket és a funkció se menjen az esztétika rovására.