Lifestyle

Hiába veszed a legdrágább ránctalanítókat, ha erre nem figyelsz: Súlyos tempóban öregíti bőrünket a telefon és a laptop - Így tehetsz ellene

El sem tudjuk képzelni a világot telefonok, laptopok és egyéb okoseszközök nélkül, azonban a túl sok képernyőidő nemcsak a szemünkre, de a bőrünk állapotára is hatással van.

A kékfény mindenhol jelen van, de mi az?

Van egy speciális fénytípus, amelyet az elektronikus eszközeink képernyője bocsát ki, az úgynevezett kékfény. Technikailag a kékfény mindenhol jelen van, még a Napból is ér minket. A képernyőidő növekedésével azonban a bőrápolási szakértők észrevették, hogy közvetlen hatása van a bőrre.

"A kékfény a fény látható spektrumának része" - mondja Dr. Brendan Camp, az MDCS Dermatology bőrgyógyász szakorvosa. "A legtöbb kékfény, amellyel találkozunk, a napból származik, azonban a LED-lámpák is sokat sugároznak a kék spektrumban, valamint a televízió, a számítógépek és a telefonjaink által kibocsátott fények gyakran jelentős mennyiségű kék fényt tartalmaznak."

És bár a kékfényt a nap sugározza, Dr. Camp szerint ez nem azonos az UVA és UVB sugarakkal, mivel nem hatol olyan mélyen a bőrbe, és ezért nem hozható összefüggésbe a leégéssel vagy a bőrrákkal.

Lapozz!

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Vilmosnál végleg betelt a pohár öccsét, Harryt illetően, ezért a jövendőbeli uralkodó egy fontos és egyben komoly dologra szánhatja el magát.
Sztárok
Bár a különös sorozat csak két évadot élt meg, idehaza nagy sikernek örvendett, így a hazai adók többször is ismételték. De vajon hogy fest ma, sok-sok évvel a befejezés után Tru Davis, azaz Eliza...
Lifestyle
Nem, most nem a fahéjról és nem is a szódabikarbónáról van szó, létezik ugyanis egy sokkal hatásosabb csodaszer, amit a kávédba csempészhetsz, ha azt szeretnéd, hogy beinduljon szervezeted zsírégető...