Jön a 39 fok: eszedbe ne jusson ilyen színű ruhát felvenni a forróságban

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzései alapján legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendel el az ország egész területére. Mutatunk néhány trükköt, hogyan tudod túlélni a forróságot!

Az ilyen kánikula az egészséges szervezetet is megviseli

Eddig a zivatarok miatt elkerült minket a nyári kánikula, de most az esernyőt nyugodtan bedobhatjuk a sarokba, mivel forró és száraz időjárás vár ránk a napokban.

A harmadfokú hőségriasztás egészen szombatig van érvényben. Az Időkép szerint csütörtökön egy gyenge hidegfront súrolja hazánkat, ami csapadékot ugyan nem hoz, de nyugaton, északnyugaton, valamint keleten, északkeleten feltámad a szél, ami hűvösebb levegőt eredményez. Péntek napközben aztán ismét országos hőségre készülhetünk: északkeleten 30-33, máshol 34-39 fokig melegszik délutánra a levegő.

A galériánkban megmutatjuk, hogyan készülj fel a forróságra! Van egy szín, amit erősen kerülnöd kell.

Az idősek, a kisgyermekek, a krónikus betegségben szenvedők és a várandós nők különösen érzékenyek a hőségre. Számukra még fontosabb a folyamatos pihenés és a hűvös környezet biztosítása.
Kattints a további képekért!

Sokan nem tudják, de nem mindegy, hogy mit viszünk be a szervezetünkbe, ha hajlamosak vagyunk erősen izzadni. Vannak ételek és italok, amiket kerülni kell!

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Fashion&Beauty
A kevert pirosítós technikától kezdve a tökéletes korrektorozásig ezek a sminktrendek segítenek abban, hogy percek alatt ragyogó legyen a megjelenésed.
Lifestyle
A Kos ma legyen nagyon óvatos, mert komoly kellemetlenség érheti. Napi horoszkóp.
Sztárok
Victoria Beckham nemrég meglepő részletességgel osztotta meg 1997-es olaszországi nyaralásának emlékeit férjével, David Beckhámmel, ami vegyes reakciókat váltott ki rajongóiból.