Lifestyle

A grafológus elárulta, mi jellemző a Lilikre - Nevük különleges tulajdonságokkal ruházza fel őket

Nevünkben a sorsunk - tartja a mondás, úgyhogy új sorozatunkkal azoknak szeretnénk segíteni, akik éppen gyermekáldás elé néznek és névválasztás előtt állnak, illetve azoknak, akik szeretnék megtudni, milyen tulajdonságokkal ruházza fel őket a nevük. A kilencedik részben a Lili nevet elemzi szakértőnk, Kárászné Tomanó Ágnes grafológus szakoktató, szaktanácsadó. Olvass tovább!

Lili – 2L, 2i

Szórakoztató grafológia

A cikk a szórakoztató grafológia egyik példája, melynek nincs köze a hagyományos íráselemzéshez. Grafológusunk abból a feltételezésből indul ki, hogy a születési nevünkben szereplő betűk ugyanúgy felruházhatnak tulajdonságokkal, mint ahogyan azt a születéskori csillagállások is teszik. Tőlünk függ, hogy a későbbiekben hogyan használjuk a betűk adta lehetőségeket, azaz hogyan írjuk le őket.

Az „L” a tudás, az ismeretszerzés, az ismeretek átadásának betűje, melyből kettő is jutott minden Lilinek. Kétzónás betűink egyike, amely a középzónából, azaz a gyakorlati élet területéről indulva eljut a felső zónába, azaz a tudás, a szellemiség birodalmába. Írójától függ, hogy itt létrehoz-e hurkot (itt most a „kis l-ről” beszélünk), azaz érik-e őt élmények a tudás, tudományok, szellemiség területén. Ez a betűnk szimbolizálja azt is, hogy mit kezd tulajdonosa a megszerzett tudással. Aki jól tud magyarázni, ismereteit másoknak képes érthetően átadni, egyszóval képes tanítani, annak a hurokbekötési pontja (ahol keresztezi egymást az „l” felfelé és lefelé tartó hurokvonala) mindig a középzónába esik. Tehát, a megszerzett tudását nem elzárva tartja, hanem kamatoztatja a gyakorlati életben is.

Liliknek két „i” betű is található a nevükben. Az „i” betű a grafológiában az önértékelés betűje, jelzi, hogy tulajdonosának milyen mértékben fontos, értékes, saját maga. Középzónás betű, tehát magasságát írójának a többi középzónás betűjéhez kell viszonyítanunk. Az o, a, m, n, r, stb. betűkhöz képest nézzük meg, hogy alacsonyabbra, vagy magasabbra lendítette-e írója. A rajta lévő ékezet gondolkodásuk sebességére utal. A jobbra, szinte a következő betű fölé helyezett ékezet jelzi tulajdonosának átlagosnál gyorsabb gondolkodását. Amennyiben az „i” betű pontját a betűtengely vonalába rajzoljuk, úgy pontos, precíz gondolkodást tudhatunk magunkénak.

Klikk tovább a folytatáshoz!

Fotó: Kárászné T. Ágnes

Oldalak

Lifestyle
Utazás
A most felfedezett minták nagyjából kétszer olyan idősek, mint a korábbi rekordtartó - árulta el a Cambridge-i Egyetem egyik munkatársa.
Fashion&Beauty
A hajápolásra is kiemelt figyelmet kell fordítanunk, ugyanis kárt tehetünk a hajunkban, ha nem foglalkozunk vele. Lefekvés előtt is érdemes néhány dologra odafigyelni.
Utazás
Dr. Kovács Erik éghajlatkutató, klimatológus, a Klímapolitikai Intézet vezető kutatója friss elemzésében arra a kérdésre keresi a választ, hogy van-e esély Magyarországon fehér karácsonyra 2022-ben.