Nagy bajra figyelmeztet Németh Lajos meteorológus, ez várhat hamarosan Magyarországra

Nem lélegezhet fel Magyarország Németh Lajos szerint. Ez a jelenség nagy gondokat okozhat az időjárásban.

A húsvéti ünnepek alatt is volt ilyenben részünk

Elég hamar eltehettük a téli kabátokat, ráadásul a legmelegebb február után megkaptuk a legmelegebb márciust. Idén az előző hónapban a havi középhőmérséklet országos átlagban 9,5 fok volt. Ez 3,7 fokkal haladja meg az 1991 és 2020 közötti 30 éves időszak átlagát.

Bár a hideg visszatért, azonban hétvégén ebből már semmit se fogunk észlelni. Az Időkép beszámolója szerint péntek után déliesre forduló áramlással meleg, száraz levegő érkezik fölénk. Sokat fog sütni a nap, délutánonként újra egyre többfelé elérjük, meghaladjuk majd a 25 fokot. Ráadásul még az esernyőket is otthon hagyhatjuk.

Németh Lajos meteorológus azonban nagy bajra figyelmeztet. A galériánkban megmutatjuk, melyik kellemetlen időjárási jelenség térhet vissza még most tavasszal.

A húsvéti ünnepek alatt Észak-Afrikából ugye váratlan látogatót kaptunk. Hiába a jó idő, ez alaposan beterítette az égboltot.
Kattints a további képekért!

Az utóbbi néhány napban elképesztő szélsőségek uralták hazánk időjárását. De mi várható az első áprilisi hétvégén? Németh Lajos időjós válaszol.

Leadfotó: TV2

Oldalak

Video Interjú Jakupcsek Gabriellával
Sztárok
Apák napja alkalmából Katalin megosztott egy friss fotót, ahol Vilmos látható három gyermeke társaságában, ám a kép sokkal többet üzen, mint azt egyesek gondolnák.
Lifestyle
Szakértői tippek a fájdalmas napégés enyhítésére és a hámlás megelőzésére.
Lifestyle
A Kos megdöbbentő felismerést tesz. Napi horoszkóp!