Nem gondolnád, de létezik egy olyan diéta, amivel úgy fogysz, hogy közben eszel: mutatjuk, mit kell betartani

Első hallásra tényleg olyan, mintha egy sci-fi forgatókönyv lenne, mert talán ezt a legnehezebb elképzelni, hogy evéssel is lehet fogyni. Mutatjuk, miről is van szó.

Negatív kalóriás diéta

A negatív kalória kifejezést nem szó szerint kell értelmezni, hiszen nem létezik olyan alapanyag, amelynek ne lenne tápértéke. Valójában azt takarja az elnevezés, hogy bizonyos táplálékoknak az elégetéséhez több energiát kell felhasználnia szervezetünknek, mint amennyit az adott élelmiszer tartalmaz, ez pedig a fogyást fokozza. Ha elfogyasztunk egy 150 kcal tartalmú ételt, de annak feldolgozásához a szervezetünk 200 kcal-t használ fel, akkor máris mínuszban vagyunk kalóriák tekintetében.

A negatív kalóriás élelmiszerek zöldségek és gyümölcsök, mutatjuk is, melyek azok:

  • brokkoli
  • cékla
  • chili
  • cikória
  • cukkini
  • erős paprika
  • fehérrépa
  • fokhagyma
  • hagyma
  • káposzta
  • karfiol
  • kelbimbó
  • paradicsom
  • petrezselyemlevél
  • póréhagyma
  • retek
  • saláta
  • sárgarépa
  • spárga
  • spenót
  • tök
  • uborka
  • zeller
  • zöldbab
  • áfonya
  • alma
  • ananász
  • barack
  • citrom
  • cseresznye
  • eper
  • görögdinnye
  • grapefruit
  • kivi
  • lime
  • málna
  • mandarin
  • mangó
  • narancs
  • papaya
  • ribizli
  • sárgadinnye
  • szeder
  • szőlő

Lapozz a tippekért!

Oldalak

  • 1
  • 2