Lifestyle

Kutyasamponokat vizsgált a Nébih: Több termék is megbukott a teszten

Nagyon oda kell rá figyelnünk, mivel fürdetjük kedvenceinket.

Kutyasampont vizsgáltak

A a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Ismét egy különleges termékkört, a kutyasamponokat vizsgálta Szupermenta programjában. A tesztelések során renkívül elkeserítő eredmények születtek, a 24 tesztelt termékből összesen csak négy készítmény nem tartalmazta a deklarált hatóanyag mennyiséget. Végül kettő, a hazai nyilvántartásban is szereplő termékkel kapcsolatban figyelmeztette a gyártót a hatóság, s kötelezte az érintett vállalkozásokat a hibák kijavítására. az egyiknél a jelöléssel, a másiknál a jelöléssel és a hatóanyag-tartalommal is probléma volt.

Külföldi és hazai termékeket vizsgáltak

A termékek a biocid, a gyógyhatású és az állatgyógyászati készítmények kategóriájából kerültek ki. A minták többségét, összesen 19-et hazai kiskereskedőknél vették le a szakemberek, míg további 5 termék online rendeléssel, külföldről érkezett. Utóbbiak esetében fontos tudni, hogy ezek a készítmények nem rendelkeznek Magyarországon a forgalmazáshoz szükséges engedéllyel. Külföldi webshopokból azonban bárki számára elérhetőek, így mindenképp érdemes vizsgálni, hogy mennyire megbízhatóak. Az vizsgálatok most ebben is segítséget nyújtanak.

További részletekért lapozz a következő oldalra!

Fotók:123rf;nébih

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
A Y2K divat, más néven a "Z generációs" divat az utóbbi években egyre népszerűbb lett.
Utazás
Közepes, 5,3-as erősségű földrengés volt kedden este Románia nyugati részén, a magyar határ melletti Arad megyében - közölte kedden este a román Országos Földtani Intézet (INFP).
Sztárok
Vecsei H. Miklós a Sunday Brunch c. műsor vendége volt, ahol többek között a Vígszínház és Eszenyi Enikő botrányáról is beszélt, valamint elmondta véleményét az intézmény jelenlegi vezetőjéről,...