Lifestyle

Teljesen belendültek a csalók, újabb szörnyű módszerrel "vadásznak": A NAV figyelmeztet, így akarják kicsalni az áldozatok pénzét

Mostanra már jogosan érezhetjük azt, hogy tényleg minden hétre jut egy olyan hír, hogy milyen újfajta módszerekkel próbálják kicsalni az emberek pénzét, de ezzel azért mégiscsak jobb tisztában lenni. Mutatjuk, melyik a legfrissebb csalás, aminek akár te is áldozatául eshetsz, ha nem vagy elég éber.

A NAV nevében keresik fel az embereket

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak csak a hulladékszállítási díjnál felhalmozódott tartozás behajtása tartozik a feladatai közé, más rezsitartozás, így az áram- és gázdíjtartozás behajtása nem – hívta fel a figyelmet az adóhatóság.

A NAV hívta fel a lakosság figyelmét arra, hogy újabb módszerrel próbálkoznak a csalók. Telefonon hívják fel a potenciális áldozatot és azt mondják, hogy rezsitartozásuk van, emiatt adatokra van szükségük, sőt, nem ritkán a nem is létező tartozás összegét akarják behajtani a gyanútlan személyeken. A NAV arra kéri az embereket, hogy senki ne dőljön be ennek, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ugyanis semmilyen körülmények között nem hajt be sem áram, sem pedig gázártartozást.

Azt is kiemelik, hogy amennyiben NAV-os végrehajtásra kerül sor, azt minden esetben megelőzi egy olyan hivatalos levél, amely hivatalos keretek között szólítja fel az adótartozással rendelkező személyt arra, hogy fizesse be elmaradását. A hivatal azt is elmondta, hogy amennyiben a NAV dolgozói személyesen felkeresik az ügyfeleket, kivétel nélkül minden esetben igazolják magukat a szolgálati igazolványukkal.

Forrás: azuzlet.hu Fotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Egészséged szempontjából rossz vége is lehet annak, ha lefagyasztod ezeket az élelmiszereket.
Fashion&Beauty
Igazán vadító estélyiben jelent meg Ördög Nóra a a Budapest Central European Fashion Week-en, ahova kislánya, Mici is vele tartott.
Sztárok
Szujó Zoltán nagyon ritkán enged betekintést a magánéletébe, most azonban megosztott egy fotót feleségével, Adriennel.