Lifestyle

Csodát tesz veled napi 1 evőkanál olívaolaj: évekkel meghosszabbíthatja az életed

Az olívaolaj a konyha egyik legszuperebb hozzávalója, emellett jót tesz az egészségnek, sőt még a bőr- és hajápolásban is segítségünkre lehet. Számos jótékony hatása ismert, ha pedig megeszünk belőle naponta egy evőkanállal, csökkenthetjük egy súlyos betegség kialakulásának kockázatát is.

Megéri fogyasztani

Az olívaolaj gazdag forrása az egészséges telítetlen zsírsavaknak, amelyek kedvező hatással vannak a szív- és érrendszerre, emellett magas antioxidáns tartalma védi a sejteket a káros szabadgyökök ellen, csökkentve ezzel a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát. Fogyasztása továbbá azért is ajánlott, mert könnyen emészthető, gyorsan felbomlik és elősegíti az egészséges bélmozgást is, ezen kívül segít a jó koleszterinszint fenntartásában is. Egy szó, mint száz, minden megvan benne, ami miatt érdemes tartani belőle otthon, egy friss kutatásból pedig most az is kiderült, hogy napi egy evőkanál is elegendő belőle ahhoz, hogy csökkenjen az egyik legsúlyosabb tünetegyüttes kialakulásának esélye. Részletek a galériában!

Az olívaolaj gazdag antioxidánsokban és egészséges zsírsavakban, amelyek hozzájárulnak az agy védelméhez, valamint az idegrendszer egészségének fenntartásához. Amerikai kutatók nemrég tüzetesen megvizsgálták, hogyan védheti meg a növényi zsiradék ezt a létfontosságú szervünket, munkájuk során pedig nem akármilyen felfedezést tettek.
Kattints a további képekért!

Egy új tanulmány szerint kétszer is érdemes meggondolni, hogy egyből a vényköteles gyógyszerért nyúljunk-e…

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Több generáció is felnőtt Lucy Maud Montgomery csodálatos könyvein, melyek közül aztán sokból film, vagy éppen sorozat is készült. Ilyen volt az Anne a Zöld Oromból is, mely éveken éveken át tárta...
Utazás
A feladvány egyáltalán nem komplikált, a versenyzők többségének mégis feladja a leckét. Te megbirkózol vele?
Fashion&Beauty
Az Oscar-díjas amerikai színésznőt a közelmúltban meg is vádolták azon a címen, hogy szépészeti beavatkozásnak vetette alá magát. Lawrence most maga vetett véget a találgatásoknak.