Idén is árad a ZEnergia! - Világhírű művészek koncertestje a Budavári Palotában

Idén nyáron immár harmadik alkalommal, új helyszínről jelentkezik az MVM Zrt. ZEnergia elnevezésű jótékonysági komolyzenei koncertje. A július 21-i rendezvénynek ezúttal a Budavári Palota Oroszlános Udvara ad otthont, a befolyt összegből pedig a pécsi Dóri Házat, az ország első gyermekhospice házát támogatják a résztvevők. (x)

A zene mindenkié

Az MVM 2016-ban hívta életre a ZEnergia elnevezésű nagyszabású szabadtéri koncertjét, amely a jótékonyság mellett azzal a céllal jött létre, hogy az igényes zeneművészet innovatív köntösbe bújtatva közelebb kerüljön az emberekhez. Az idei komolyzenei koncert sztárfellépői Miklósa Erika operaénekesnő, Balázs János zongoraművész és Lajkó Félix hegedűművész lesznek. Az est folyamán a Prima Primissa és Liszt Ferenc-díjas művészek mellett a 2017-es év Junior Prima díjasai is színpadra lépnek.

Jótékonysági koncert

A vállalatcsoport hagyományosan jótékonysággal kapcsolja össze szabadtéri zenei eseményét. A ZEnergia koncertre támogatói ülőhelyek vásárolhatók, a jegyeladásból befolyt összeget pedig az MVM a pécsi Dóri Ház, Magyarország első gyermekhospice háza számára ajánlja fel. A gyermekhospice ház szolgáltatásait 0–24 éves kor közötti, krónikus vagy gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermekek, fiatal felnőttek és családjaik vehetik igénybe. A házat működtető Szemem Fénye Alapítvány azon dolgozik, hogy a legteljesebb lelki, szociális és fizikai támogatást nyújtsa a gyermekeknek és szüleiknek egyaránt, akik a Dóri Házban eltöltött idő alatt szép emlékekkel gazdagodnak.

Lenyűgöző dallamok és fényfestés

Az érdeklődők tavaly a Bazilika monumentális épületét láthatták új köntösbe öltözni a zeneszót kísérő fényfestéssel. Az idei rendezvény nem csak hangzásban, de látványvilágában is a sokszínűségre épít, kiemelt szerepben mutatkozik be a Nap szimbolikája a Budavári Palota Oroszlános Udvarában.

MVM Zrt. és a komolyzene

Az MVM régóta elkötelezett támogatója a magyar és nemzetközi zeneművészetnek. Az MVM Koncertek keretében közel 20 éve hozza el a világ legkiemelkedőbb komolyzenei előadóit Magyarországra, a Junior Prima-díj társalapítójaként pedig a fiatal zeneművészek karrierjének előmozdításához járul hozzá.

További információk és jegyvásárlás itt: mvmzenergia.hu

Oldalak

Szólj hozzá Te is!