Borsós muffin krémsajtos mázzal
Hozzávalók:
- 175 g fagyasztott borsó
- 150 ml napraforgó- vagy növényi olaj
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 2 tojás
- 2 evőkanál tej
- 250 g liszt
- 175 g porcukor
A mázhoz:
- 75 g puha vaj
- 125 g porcukor
- 200 g krémsajt
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180°C/160°C-ra. A fagyasztott borsót egy hőálló tálba tesszük, felöntjük frissen forralt vízzel, hogy felengedjen. Hagyjuk állni néhány percig, majd csepegtessük le.
Tegyük a borsót egy konyhai robotgépbe, és pépesítsük finomra. Öntsük hozzá az olajat és pépesítsük tovább, amíg jól össze nem keveredik.
Öntsük a borsópürét egy tálba, és keverjük bele a vaníliakivonatot, a tojásokat és a tejet, majd tegyük félre.
Szitáljuk a lisztet egy tálba, és keverjük bele a cukrot. Készítsünk egy mélyedést a közepébe, és keverjük bele a borsópürét, amíg minden éppen csak össze nem áll.
Tegyünk 12 muffin papírt egy sütőformába, és osszuk el a muffin-keveréket a formák között.
Süssük a muffinokat a forró sütőben 20-25 percig, vagy amíg a muffinok meg nem emelkednek, és a közepükbe szúrt villa tiszta nem marad. Utána tegyük egy rácsra, és hagyjuk kihűlni őket.
Amíg a muffinok kihűlnek, készítsük el a mázat. Tegyük a vajat egy nagy tálba, és szitáljuk bele a porcukrot, majd elektromos habverővel keverjük simára és világosra, kb. 5-6 perc alatt. Szilikon spatula vagy fakanál segítségével óvatosan keverjük a krémsajtot a felvert vajba és cukorba, amíg éppen csak össze nem keveredik. Fontos, hogy itt ne keverjük túl erősen, mert a sajt fellazulhat, és túl folyós mázat kaphatunk.
Ha a muffinok teljesen kihűltek, kanalazzuk vagy csurgassuk a mázat a muffinok tetejére.
Fotó: pinterest
Borsós muffin krémsajtos mázzal
Hozzávalók:
A mázhoz:
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180°C/160°C-ra. A fagyasztott borsót egy hőálló tálba tesszük, felöntjük frissen forralt vízzel, hogy felengedjen. Hagyjuk állni néhány percig, majd csepegtessük le.
Tegyük a borsót egy konyhai robotgépbe, és pépesítsük finomra. Öntsük hozzá az olajat és pépesítsük tovább, amíg jól össze nem keveredik.
Öntsük a borsópürét egy tálba, és keverjük bele a vaníliakivonatot, a tojásokat és a tejet, majd tegyük félre.
Szitáljuk a lisztet egy tálba, és keverjük bele a cukrot. Készítsünk egy mélyedést a közepébe, és keverjük bele a borsópürét, amíg minden éppen csak össze nem áll.
Tegyünk 12 muffin papírt egy sütőformába, és osszuk el a muffin-keveréket a formák között.
Süssük a muffinokat a forró sütőben 20-25 percig, vagy amíg a muffinok meg nem emelkednek, és a közepükbe szúrt villa tiszta nem marad. Utána tegyük egy rácsra, és hagyjuk kihűlni őket.
Amíg a muffinok kihűlnek, készítsük el a mázat. Tegyük a vajat egy nagy tálba, és szitáljuk bele a porcukrot, majd elektromos habverővel keverjük simára és világosra, kb. 5-6 perc alatt. Szilikon spatula vagy fakanál segítségével óvatosan keverjük a krémsajtot a felvert vajba és cukorba, amíg éppen csak össze nem keveredik. Fontos, hogy itt ne keverjük túl erősen, mert a sajt fellazulhat, és túl folyós mázat kaphatunk.
Ha a muffinok teljesen kihűltek, kanalazzuk vagy csurgassuk a mázat a muffinok tetejére.