Mit üzennek a visszatérő álmok? Azt, hogy valamivel sürgősen foglalkoznod kellene!

Nagy hiba lehet félvállról venni az ismétlődő álmokat!

Az átlagos ember az élete egyharmadában alszik. Noha testünk alvás közben nyugalomban van, agyunk ezeket a pihenőórákat nagyon is működő állapotban tölti, hogy felkészítse a testet a következő napra. Ez az az állapot, ahol az álmaink létrejönnek, és ezek az álmok, akár tetszik, akár nem, hajlamosak újra és újra megismétlődni.

Nem csak neked vannak ismétlődő álmaid!

Ne érezd magad elkeseredettnek, ha van egy olyan álmod, amely többször is kísért. A kutatások megállapították, hogy visszatérő álmok a tinédzserek 35% -ánál, és felnőttek 60-75% -ánál fordulnak elő.

Egy felmérés szerint a következő 5 téma számít a leggyakoribb visszatérő álomnak:

  • Zuhanás
  • Üldözés
  • Visszatérés az iskolába
  • Felkészületlenül mész egy vizsgára vagy egy fontos eseményre
  • Repülés

Ezen álmok többsége negatív és szorongást okozó érzelmeket váltanak ki. Tanulmányok kimutatták, hogy az alacsony mentális és pszichés jóléttel rendelkező emberek hajlamosabbak ilyen típusú visszatérő álmokat látni.

Ezek az álmok tükrözhetik azt, amit érzel

Az álom arról, hogy felkészületlenül jelensz meg a vizsgán, gyakori téma lehet a diákok körében, különösen a vizsgaidőszakban. A bukással kapcsolatos álmok bizonyos helyzetekkel kapcsolatos félelmeknek és a bizonytalanságnak tulajdoníthatók. A fogak kihullásáról szóló álom tükrözheti a félénk ember önkifejezésének nehézségeit.

Jelezhetik, hogy valamin dolgoznod, változtatnod kellene

Az elméleti szakemberek feltételezik, hogy az ismétlődő álmok az álmodó életének megoldatlan kérdéseihez köthetők, míg mások azt gondolják, hogy ezek az álmok akkor fordulnak elő, amikor egy személy megpróbálja kezelni a múltja traumáit. Összességében tekintve az ismétlődő álmok szólhatnak a vágyakról és félelmekről, a témától függően.

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak

  • 1
  • 2