Mit tehetünk home office ideje alatt, ha már fájdalmakkal küzdünk? A gyógytornász válaszol

A sok ülés a mozgásszervi panaszoknak a melegágya, főként a felső részen, tehát a váll-nyak területén, illetve a másik a derék és a csípő. Ez a kettő, ami leginkább panaszos szokott lenni. Palotás Andrea gyógytornász, fizioterapeuta elárulja, hogy hogyan küzdhetjük le ezeket a panaszokat. - Videó

Mozogj velünk! - Palotás Andrea, gyógytornász-fizioterapeuta

Palotás Andrea vagyok, gyógytornász-fizioterapeuta. A gyógytorna nemcsak a műtét utáni rehabilitációban fontos, hanem a megelőzésben, a mozgásszervi panaszok megelőzésében, valamint a sport rehabilitáció részeként is. A közösen végzett terápia során arra törekszem, hogy mindenki visszanyerje testi-lelki jólétét, és hogy a mozgás ismét örömteli, fájdalommentes legyen. Munkám során az éppen aktuális problémán kívül az egész testet figyelem, mert tapasztalataim alapján hatékonyabb kezelés érhető el hosszú távon, ha a teljes testet, mint egységet szemléljük. Tanácsaimat mostantól a Femcafén is végigkövetheted, tarts velem!

Mozogj velünk!

A mozgásszervi panaszok és a home office munkavégzés közötti összefüggésről már sokat olvastunk, hallottunk, netán saját magunk is megtapasztaltuk annak hatásait. Erről a témáról rengeteget lehet beszélni, számtalan oldalról megközelíthetjük, de úgy gondolom egy a fontos. Hogy gyakorlati haszna is legyen a mondandónak, olyan tippek és tanácsok, amik a hétköznapi életben megvalósíthatók. Erről szól most ez a rövid videó, hogy miként előzhetjük meg ezeket a panaszokat, ha home officeban dolgozunk, és mit tehetünk akkor, ha már kialakult.

Leadfotó: Palotás Andrea

Oldalak