Lifestyle

5 jel, hogy mérgező kapcsolatban állsz a pénzzel - és mit tehetsz ez ellen

Hosszú évek után végre egyre könnyebben felismerjük, milyen is az, ha mérgező párkapcsolatban vagyunk. Azt viszont, úgy tűnik, kevesen gondolnák csak, hogy a pénzzel is lehet legalább ennyire toxikus kapcsolatot ápolni.

Mit jelent a mérgező kapcsolat a pénz tekintetében?

A válságos időszak talán mindannyiunkat arra sarkall, bánjunk óvatosabban a pénztárcánkkal. Nem is sejtenéd viszont, milyen könnyen válhat már-már egészségtelenné a pénzhez fűződő viszonyod. Mutatjuk, mi az 5 leggyakoribb jele a pénzhez fűződő, mérgező kapcsolatnak!

1. Kerüljük az „adósság” kifejezést Eredetileg az „adósság” kifejezést” a hitelkártyák, vagy kölcsönök útján történő pénzszerzésre használták. Mostanság már rengetegféle módja van a hiteleknek és kölcsönöknek. „Annyi újfajta lehetőség van a hitelfelvételre, hogy ez gyakorlatilag újradefiniálja az adósság fogalmát” – mondta Sam Covington, pénzügyi szakértő – „Fontos, hogy ne dőljünk be azoknak a fajta hiteleknek, amelyeket kisrészletben és gyakran kell visszafizetnünk, mert ezek arra pályáznak, hogy kevésbé vegyük észre a valós visszafizetett összeg nagyságát.Ha elferdítjük a hitel definícióját annak érdekében, hogy enyhítsük adósságérzetünket, vagy éppen további kiadásokba lovalhassuk magunkat, a pénzhez való kapcsolatunkon mindenképpen dolgoznunk kell” – mondta Covington.
Kattints a további képekért!

Már 6 éves kortól bevezethetik a szülők gyermekeiket a pénz világába a GRÁNIT Bank új GRÁNIT Family appjával, amelyhez díjmentes bankkártya és azonnali zsebpénzutalás is elérhető.

Leadfotó: Pexels, forrás: glamourmagazine.co.uk

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Az idei táskatrendek gyönyörűek, időtállók, és szinte minden szettedhez illeni fognak! Ha nagy táskakeresésben vagy, akkor most segítünk kiválasztani a legmenőbbeket a hatalmas kínálatból.
Lifestyle
A Bak ma a kívánt irányba terelheti az anyagi helyzetét. Napi horoszkóp!
Sztárok