Hogyan kezdődik és mikor ér véget a menopauza: Ezekre a tünetekre érdemes figyelni!

A menopauza egy olyan természetes folyamat, amely minden nő életében bekövetkezik, ám sokak számára még mindig sok kérdést vet fel.

Több stádiumból áll

Bár keveset hallani erről, a menopauzának bizony különböző stádiumai vannak, melyeken végig kell lépkednünk, mielőtt elérjük a végét. Az első stádium a menopauzát megelőző, ún. perimenopauza. Klinikailag a perimenopauzát azoknak a hónapoknak vagy éveknek tekintjük, amelyek a menopauzát megelőzik, ebben az időszakban a nők ugyanazokat a tüneteket tapasztalhatják, mint amikor a menopauzáról beszélünk, miközben továbbra sem szűnik meg a menstruáció. Ez a szakasz általában átlagosan négy-hat évig tart, de akár tíz évig is eltarthat. „A perimenopauza stádiumán belül van az úgynevezett korai átmeneti szakasz és a késői átmeneti szakasz" - mondja Dr. Mindy Goldman, nőgyógyász. – „A korai szakaszban a menstruációs ciklusok ritkábbá, vagy éppen ellenkezőleg, gyakoribbá válhatnak. A késői átmeneti szakaszban pedig az esetleges ciklusok kihagyásával járó időközök sokkal hosszabbak lesznek.” De mitől is függ valójában, hogy mikor esünk át a menopauzán és honnan tudhatjuk, hogy vége van? Olvass tovább, szakértő árulta el, milyen intő jelekre érdemes odafigyelni!

A perimenopauza tünetei A perimenopauzában lévő nők nem csak rendszertelen menstruációt tapasztalhatnak, hanem különböző tünetek is megjelenhetnek, beleértve a hőhullámokat, az éjszakai izzadást, az álmatlanságot, a hangulatingadozásokat, a szorongást, a testsúlygyarapodást és a zavarodottságot.
Kattints a további képekért!

A felfázás, másnéven hólyaghurut sosem jön jókor, ráadásul szörnyen fájdalmas tünetekkel jár együtt. Szerencsére azonban nem csak gyógyszeres kezelés segíthet ilyen esetben, ugyanis több természetes alternatíva is létezik; cikkünkben most ezeket mutatjuk be!

Leadfotó: 123rf, forrás: purewow.com

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Lifestyle
A kelet-oroszországi Jakutföld lakói találtak rá anno a fagyott 44 ezer éves farkasra. Az állatot így kiváló állapotban vizsgálhatták meg a kutatók.
Fashion&Beauty
Idén újra divatba jöttek az egyrészes fürdőruhák, Sydney Sweeney pedig le is csapott néhányra, amelyek tökéletesen mutattak irigylésre méltó alakján.
Sztárok
Kihirdették a Szentkirályi Tehetségprogram három nyertesét, amelyben ezúttal női sportolók diadalmaskodtak. A szakmai zsűri a 14-18 éves fiatal sportolók közül választotta ki azt a hármat, akiknek a...