Lifestyle

Megvan a szülés utáni depresszió ellenszere? Világszerte nők milliói lélegezhetnek fel

Az Egyesült Államokban a pszichiáterek újabban a Zuranolone nevű tablettát írják fel azoknak az édesanyáknak, akik a szülés utáni depresszió tüneteit produkálják.

Édesanyák millióit érinti, mégsincs rá gyógyszer

Noha a mindennapokban kevés szó esik róla, rengeteg nőt érint a szülés utáni depresszió jelensége. Egyes kimutatások szerint a tüneteket minden ötödik, más vizsgálatok szerint minden nyolcadik édesanya észleli magán. Igaz ugyan, hogy a súlyosság személyenként jelentősen eltérhet, de egy rendkívül gyakori, számos édesanya életét megkeserítő betegségről van szó, melyre - Magyarországon - egyelőre nem létezik gyógyszer. Örvendetes hír ugyanakkor, hogy az Egyesült Államokban a pszichiáterek ma már rendre felírnak egy tablettát a depresszió tüneteit mutató édesanyáknak - írja az Interesting Engineering.

A Zuranolone nevű készítményről van szó, mely a szakértői vélemények szerint valóban képes kezelni, sőt gyógyítani a szülés utáni depressziót.
Kattints a további képekért!

A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem szakértői – írja az MTI az intézmény közleménye alapján.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Ne legyen tabu! Az anyai kiégésről beszélt a szakértő
Lifestyle
Sztárok
Apák napja alkalmából Katalin megosztott egy friss fotót, ahol Vilmos látható három gyermeke társaságában, ám a kép sokkal többet üzen, mint azt egyesek gondolnák.
Lifestyle
Szakértői tippek a fájdalmas napégés enyhítésére és a hámlás megelőzésére.
Lifestyle
A Kos megdöbbentő felismerést tesz. Napi horoszkóp!